Bisnesideoita

Markkinointitiimin vahvuuksiin kuuluu paitsi ääretön itsevarmuus niin myös loppumaton ideoiden tulva. Koska valitettavasti meillä ei ole kykyä, mahdollisuutta, osaamista, rohkeutta, toimivaa polkupyörään (koska Johtaja-Juha peruutti sen päälle) eikä rahaa, niin jaamme näitä ideoita tässä ja nyt. Voit siis vapaasti ottaa tästä ja maksaa meille myöhemmin. Parasta kuitenkin on, että meidän ei itse tarvitse sitten stressata et olikohan tämäkin nyt sitten hyvä idea.

Varmaan ensimmäiseksi kannattaa kertoa miten bisnesidea keksitään. Sehän on helppoa. Ainakin sua vituttaa joku asia, niin se on yleensä hyvä bisnesidea. Otetaan ihan käytännön esimerkki. Oot varmaan joskus joutunut soittamaan teleoperaattorin puhelinpalveluun, jonotellut sitten vartin ja sitten saanut vastauksen joka ei ole ratkaissut sun pulmaa eikä varsinaisesti ole edistänyt sun asiaa millään tavalla. No, jos sulla olis nyt noin miljardi, niin se bisnesidea olisi perustaa oma teleoperaatiofirma, joka hoitaisi asiakaspalvelua niin, että sinne ei tarvitse jonottaa koko lounastuntia ja ne oikeasti hoitaisi sen sun asian joko siltä istumalta tai vaikka niin, että soittaisivat sitten myöhemmin perään kertoakseen, että asia on nyt hoidossa. Tässä tuli myös kuitenkin sellainen varoitus, että me ei tosiaankaan tiedetä onko nämä meidän ideat oikeasti hyviä bisnesideoita. Ne on vaan ideoita.

Mutta mennääs niihin ideoihin. Me ei muuten sitten oteta kantaa onko tällainen bisnes jo olemassa, joten kannattaa tehdä se markkinatutkimus eli KVG 😘 Ekaks tulee se murhe kun keittiön roskikset. Oot varmaan huomannut saman kuin markkinointitiimi, että kun laitat roskikseen jotain niin se on yleensä joku pakkaus, joka on tehty sellaisesta hiiliteräksestä tai kryptoniitista ettei se taitu tai mee kasaan kuin ajamalla tiejyrällä yli kolmasti. Sitten kun laitat sellaisen roskikseen niin roskis on sitten samantien täynnä. Sitten ne pakkaukset on sen mallisia, ettei niitä saa mitenkään kauniisti laitettua limittäin vaan se täysi roskapussi painaa noin 50 grammaa koska siellä on pääasiassa vain ilmaa ja kaikki elämän varrella olleet haaveet. Siitä voisi siis kehitellä sellaisen keittiön roskiksen, joka puristaa, silppuaa ja tuhoaa sen roskapussin sisällön joka kerta kun sinne putoaa jotain. Se ois siis sellainen miniversio mustasta aukosta tai naisen käsilaukusta.

Toinen idea vois olla sellainen leffateatteri missä sais löhötä niinkuin himassa. Siellä pitäisi olla myös pöytä johon saa kaikenlaista naposteltavaa ja ennenkaikkea siellä pitäisi olla A-oikeudet. Eli siihen pöydälle sais digitaalisesti tilattua jostain lisää juotavaa ja se tupsahtaisi jostain siihen pöydälle. Joku sorsasysteemikin olisi kova juttu ettei tarttis mennä vessaan, mutta tämän ideoinnin me jätetään sulle.

Vielä kolmas, jolla voit tehdä itsestäsi miljardöörin. Tiedätkö kun yrität somessa klikata jotain uutisjuttua ja sitten se on maksumuurin takana. Jos haluat lukea sen jutun niin sun pitää ensiksi kirjoittaa sinne kaikki henkilö- ja yhteystiedot, tehdä terveys-ja sukuselvitys sekä kaikkien koskaan omistamiesi kissojen nimet takaperin. Lopuksi sitten ostaa se lukuoikeus, joka on vähintään seuraavalle kolmelle kymmennelle vuodelle, ellet muista katkaista sitä tarkasta määriteltynä tähtihetkenä, joka kestää noin 13 sekuntia vuodessa. Yleensä se juttu jää sitten lukematta ellei siinä ollut juttua Janina Frostellista. Mutta jos oliskin niin, että sen jutun voisi ostaa pelkästään ilman että sun pitää tilata sitä kestoversiota Iisalmen sanomista. Ehkä se juttu maksaisi vaikka vaan joitain kymmeniä senttejä, niin se ei olisi kovin korkea kynnys edes maksaa sitä varsinkaan jos se on Janinasta ja siinä ois kuvia. Kukaan ei kirjoittanut mitää tuhmia kuvia, mutta sä luit sen niin, etkö lukenutkin. Hyi sua. Mutta kukaan ei jaksa syöttää niitä samoja tietoja vaan sen yhden jutun takia. Tässä on nyt sitten se meidän idea. Teet sellaisen portaalin, johon kerran syötät nämä kaikki tiedot ja myyt sen portaalin kaikille Iisalmen sanomille, Sanomalle, Maikkarille, Neloselle, Playboylle, Käsityölehdelle jne. että ne voi sen sun portaalin kautta tarjota juttujaan maksettavaksi. Tää olis vähän niinkuin sanomalehtien Spotify, josta voit ostaa yhdellä kuukausiliksalla kaikki lukuoikeudet ja tää sun portaali sitten maksaa siitä kuukausirahasta osuuksia julkaisijoille sen mukaan mitä on luettu. Se myös mahdollistaisi yksittäisten juttujen myynnin, jolloin sinne ”Sanomalehti-Spotifyihin” voisi laittaa fyffeä vaikka femman ja sitten käyttää sitä juttujen lukemiseen kunnes se loppuu. Sun hillot tulee tästä sitten kun otat jonkun prosentin kaikesta siitä miljardeista jotka liikkuu sun portaalin kautta. Tässä on pieni muna-kana ongelma niinkun fiksuna ihmisenä kyllä huomaat, mutta me luotetaan suhun kun neuvostoliittoon, että ratkaiset sen yhtä helposti kuin sodat, nälänhädän ja USAn vaalit