Kalsarit kartalle

Verottajan kanssa voi joutua joskus käymään vakavaakin keskustelua, mutta tänään me käytiin hyvässä hengessä. Verohallinto nimittäin julkaisi Facebook-sivuillaan tänään tällaisen viestin meille:

Kalsarit.👖Ne taitaa sinullakin olla jalassa. Sinulla, etätyöntekijä. Pysähdy hetkeksi. Meillä on sinulle hyviä ja huonoja uutisia.❌Huonot uutiset: kalsareitasi et voi vieläkään vähentää verotuksessa. Ne eivät ole virka- tai työpuku, koska voit käyttää niitä muutenkin kuin työtehtävissä.✔Hyvät uutiset: vielä ehdit välttämään mätkyt ensi vuonna, tarkista verokortilla olevat matkakulut ja tulorajasi.Toimi näin:1️⃣Mene OmaVeroon ja etsi postilaatikosta verokorttisi. Etsi myös palkkakuitistasi tiedot tämän vuoden tuloista.2️⃣Tarkista verokortin tuloraja. Riittääkö tuloraja vielä loppuvuoden tienesteille?➡Jos ei, tee muutosverokortti.3️⃣Tarkista VÄHENNYKSET. Oletko ilmoittanut aiemmin matkakuluja verokortille, mutta siirtynytkin sitten kokonaan etätöihin?➡Jos kyllä, tee muutosverokortti ja korjaa matkakulujen määrä. Tämänkin kaiken voit tehdä kalsarit jalassa kotisohvalta käsin. Tarvitsetko apua verokortin kanssa? Kysy pois, me vastaamme.👇Ja kyllä, meilläkin on kalsarit jalassa. PS. Mitkä kalsarit sopisivat mielestäsi epic tax guylle parhaiten?🤔Saat myös jakaa omia kalsarikuvia!

Me sitten vuorostaan käytiin vastaamassa siihen:

Rakas Veronalle,

Kiitos yhteydenotostasi 💕Pieni korjaus edelliseen. Kalsarit ovat meidän markkinointitiimille työ- ja yöasu. Puolisoilta saadun palautteen perusteella se on myös ainoa asu, joka yllä saavutaan Kalsarien kesäjuhlista ja pikkujouluista. Myös moni supersankari pukee kalsarit työasuna jalkaansa (ks. kuva). 

Asian korjaamiseksi olemmekin täyttäneet kaavakkeenne A10e2-Q11, jonka avulla haemme muutosta kalsarien verotus-statukseen. Liitimme hakemukseen todisteeksi kuvamateriaalia sekä työtuolin alareunasta löydetyn vähän syödyn purkan. Toivomme purkkaa takaisin päätöksen kera.

Terveisin,

-Kotimaisten kalsarien markkinointitiimi

Mutta mitä mittää. Kyllähän me käytiin tätä keskustelua aikaisemmin jo kotikylän rehtorin kanssa sekä kotikylän hallinnon kanssa. Rehtori oli nimittäin saanut palautetta kun joku opettajista oli karanteeniaikaan nähnyt karanteeni-iskän vilahtavan pelkissä kalsareissa videoyhteyden yli. Jonkun piti sitä isiä puolustaa joten me hoidettiin rehtorin lepyttely ja se tuottikin sitten 500€ lahjoituksen Kangasalan muksujen hyvinvoinnin parantamiseen. Kaupungin hallinnon kanssa me väännettiin, että tuleeko Kangasalan nimeksi Kalsarilandia vai ei. Me siis oltaisiin suostuttu tähän hyvin pientä korvausta vastaan. Ehdotettiin myös Tampereen pakkoliittämistä Kalsarilandiaan ja nimeämistä uudelleen Kalsarinlahkeeksi. Kalsarilandiaan voisi liittää myös muut lähikunnat ja nimetä uudelleen. Lempäälä voisi olla Kakkatahra ja Orivesi Pesumerkki. Nokiaa me ei pakkoliitettäisi, koska siihen liittyy niin vahvasti eräs kuuluisa kumisaapasfirma, joten se saisi pitää nimensä ja itsenäisyytensä ihan silkasta kunnioituksesta ❤️