Mitä sulla on pyllyssä?

Tänään pitkällä lounaalla markkinointitiimi käsitteli tärkeitä työasioita eli puhuttiin Australian rajalla nimisestä teevee-realitystä. Ai et oo nähnyt? Kato ihmeessä. Siinä seurataan siis Australian rajaviranomaisia lentokentällä kun ne valvoo sitä maahan saapuvaa sakkia. Yks tiimiläinen tiesi kertoa, että lentokoneessa pitää tosiaan täyttää sellainen lappu, jossa on miljoona kohtaa ja jokaisen kohdalla pitää rastitella onko sitä kamaa mukana vai ei. Lähinnä ne yrittää siis löytää kaikkea sellaista mikä voisi sotkea niiden luonnon. Koska olemme sivupolkujen mestareita, lähdemme sinne tänäänkin. Australiaanhan tuotiin joskus kaneja koska mitä haittaa kaineista voisi olla paitsi Monthy Pythonin leffoissa. Koska siellä ei ole luontaisia vihollisia niille kun ne oli jo aikaisemmin tapettu, niin kanit pani kuin kanit. Niitä oli sitten kohta kymmeniä miljoonia. Niin helvetisti, että ne söi kaiken mikä näytti kanin ruualta. Tästä sitten seurasi tietysti ongelmia niille öttiäisille, jotka syö sitä samaa ruokaa. Sitten tuli tiedemies, joka keksi, että rokotetaan niihin joku tällainen tauti, joka tappaa sen populaation veks. Kohta sitten keksittiin mikä se tauti olisi ja se oli pirun tehokas. Se tappoi jotain 99,999% kaikista kaneista. Eloon jäi sitten suurin piirtein yksi kani sadasta tai kymmenestä tuhannesta. Koska niitä oli kymmeniä miljoonia, niin kaneja jäi lopulta ihan jonkin verran. Ja arvaa mitä! Ne kaikki kanit oli immuuneja sille taudille. Nyt niillä on siellä taas tsiljardi kania ja kaikki immuuneja jollekin kani-koronalle 😂

Mutta nyt kanit tumpuiksi ja palataan asiaan. Ne siis valvoo ja lukee niitä kortteja mitä jengi sitten rustaa siellä koneessa tulomatkalla. Se sitten pitää olla mukana rajatarkastuksessa. Sitten tässä ohjelmassa otetaan tietysti parhaat palat käsittelyyn. Kaikki keissit voidaan jakaa kahteen osaan: kiinalaisiin jotka tuo ruokaa ja huumeiden salakuljettajiin. Käsitellään kiinalaiset ensiksi koska se on kinkkinen juttu. Siinä ohjelmassa tulee sellainen olo, että jokainen kiinalainen kantaa mukanaan yhden alusvaatekerran ja loput matkalaukusta on täynnä ruokaa. Vanha kiinalainen sananlaskua taitaa sanoa, että australiasta saa vain paskaa ruuaksi. Yhdessä jaksossa eräskin rouva kantoi – kelaa tätä – 5 kiloa riisiä mukanaan 😂 No, miks viis kiloa? Koska siihen matkalaukkuun ei mahtunut enempää 😂😂 Ne tietysti epäili, et sillä on huumeita siellä, mutta ei. Sillä vaan oli ajatuksena ilmeisesti ettei aussit syö riisiä ollenkaan. Sitten on nää linnunpesien tuojat. Se tullivirkailija kysyy aina ennen laukun avaamista, että onko sulla ruokaa täällä. Jokainen kiinalainen sanoo ei. Sitten avataan ja siellä on pääskynpesiä, jotka on ilmeisest jotain sammakon kutua arvokkaampaa safkaa. Ne menee tietysti kaikki roskiin kun sieltä voi hypätä joku pääskysen persesulkapunkki ja tappaa kaikki Australian lehmät. Hämmästyttävää on myös se kyky miten tää teatteri menee. Kun laukusta on otettu se 8 kiloa ruokaa pois, niin virkailija kysyy taas onko enempää ruokaa ja vastaus on aina ei. Sitten otetaan kenkä ulos ja kaadetaan sieltä jotain kuivalihaa. No mitäs tämä on, virkailija kysyy ja kiinalainen vastaa, kuivalihaa, mutta ei se ole ruokaa 😂 Näin tää jatkuu kunnes laukusta on revitty se 13 kiloa ruokaa jotka löytyisi lentokenttäkaupasta kaikki.

Mutta huumeiden salakuljetus se vasta onkin mielenkiintoista. Me jotenkin luultiin, että jos ihminen pistetään kantamaan vaikkapa kokkelivekkulia sellaisen reilun miljoonan euron edestä, niin sille tehtäisiin pari pientä alustavaa juttua ennen matkaa. Esimerkiksi kerrottaisiin mihin maahan se on menossa, varattaisiin hotelli, annettaisiin sellainen lyhyt koulutus nähtävyyksistä Australiasta, josta voisi esittää olevansa kiinnostunut tai työmatkaa esittävälle googlattaisiin jotkut konferenssit tai messut mihin se osallistuu ja ostettaisiin sinne liput. Mutta ei. Mitä sitä miljoonan investointia sen paremmin suojelemaan. Sinne vaan, kilo amfetamiinia pyllyyn, passi käteen ja matkaliput takataskuun. Soronoo. Ai, niin, älä sitten jää kiinni.