Pikkujoulutaikaa

Pikkujoulujen aikaa on odotettu markkinointitiimissä kuin kehuja puolisolta ja anopilta, joten yllätys oli melkoinen kun Johtaja-Juha ilmoitti, että pikkujoulut vietetään viinitilalla. Me sitten tietysti innostuttiin valtavasti asiasta monestakin syystä. Ensimmäinen suuri riemu syntyy sanasta viini ja koska kyseessä on firman juhlat, niin viinihän kuuluu tarjoiluun kuin pettymys palkkakeskusteluihin. Mentiin sitten porukalla kirjastoon opiskelemaan ranskan ja italian alkeita, jotta voitaisiin siellä viinitilalla keskustella sivistyneesti viinin pyöreydestä ja pöyhkeydestä tilallisen kanssa. Samalla reissulla käytiin tilaamassa passit niille, joiden passi oli jo vanhentunut ja Markolle kerrottiin, ettei sotilaspassi riitä Keski-Euroopan matkaan ja saattaa jopa vaikuttaa rajamuodollisuuksissa vähän oudolta.

Mutta mikä valtava pettymys olikaan kun Johtaja-Juha kertoi, että bileet on Pälkäneellä 🤴 Kyllä, Pälkäneellä. Hei vaan Italian ja Ranskan viinitilat. Pälkäne kun on puolen tunnin matkan päässä tehtaalta, niin sehän tarkoitti samalla, että kotona pitää kertoa, ettei kyseessä olekaan viikon reissu.

Pälkäneen reissu oli kuitenkin oikein mukava ja kotimaiset viinit menivät siinä missä kotimaiset oluetkin eli kurkusta alas ja vessassa ulos. Jatkot pidettiin tehtaalla, koska pandemia on pakottanut kaikki ravitsemusliikkeet kiinni. Johtaja-Juha oli hyvin varautunut markkinointiiimin alkoholin käyttöön, joten juotavaa riitti ja tanssilattialla nähtiin kaikki kevätjuhlaliikkeet 🕺💃 Jossain vaiheessa iltaa muistiin alkoi syntyä aukkoja ja aamulla oli samanlainen olo kuin mattinykäsellä olympiakisojen aamuna.

Maanantaina oltiin sitten hyvin hiljaa siivoamassa omia jälkiä ja joitakin aukkoja saatiin muistinauhalle takaisin. Kopiokoneen lasitasolta löydettiin ihmisen takapuolta muistuttava jälki, jota pyyhittiin käsidesillä ja kasvomaskilla puhtaaksi. Marko löysi lähtevien postien lokerosta noin 50 kirjettä, joiden osoitteista pääteltiin niiden olevan pikkujoulujen tuotoksia. Noin puolet kirjeistä oli osoitettu eturivin kotimaisille poliitikoille, osa oli ex-puolisoille, yksi oli joulupukille ja erikoisimman osoitteeksi oli kirjoitettu ”kaverille joka keksi lasikuitutapetin”. Kirjeiden sisältä löytyi vain yksi A4, johon oli kopiokoneelta tulostettu anatominen taideteos 😂 Onneksi kaikki saatiin pelastettua, mutta saattoi sinne jäädä jokunen jossa oli Johtaja-Juhan kotiosoite.

Tästä kopiokonetempusta ei tietenkään seurannut mitään hyvää, sillä Johtaja-Juha jostain syystä syytti tempusta markkinointitiimiä ja lupasi etsiä syyllisen rankaisua varten. Me sitten haluttiin tukea JJ:tä tässä syyllisten metsästyksessä ja odoteltiin sitä ruokatunnille housut kintuissa etukenossa tunnistusta varten 🤣 Jostain syystä se hermostui tästä vielä enemmän ja jätti lounaan kokonaan väliin. Me yritettiin sitten vielä lepytellä sitä ja luvattiin myydä enemmän kalsareita. Nyt se ei puhu meille enää 🤷