Kuukausi täynnä

18.9.2020 Kuukausi täynnä mummujen kalsareiden tekemistä. No ei ihan, itseasiassa viisi viikkoa takana ja kyllä me aika paljon muutakin tehdään ku niitä edellä mainittuja. Paikallislehti kävi haastattelemassa, toimittaja kysyi, joko maitojuna kutsuu takaisin metalliteollisuuteen ja isompiin firmoihin? No ei todellakaan! 

**Weißbier auki**

Mutta, vaikka sitä nyt kuinka kaartelis ja kiertelis, pakko se on sanoa ääneen, että neljänteen päiväkirjan päivitykseen asti päästiin, kun tuli ensimmäinen takapotku. Eli epäonnistuttiin. Ei päästy siihen mitä haettiin varastopuutteiden osalta. Tais jopa hieman kasvaa puutteet. No mitä tapahtu? Ei oikeastaan mitään ihmeellistä, muuta kuin se, että meillä oli liikaa porukkaa lomalla/pekkasilla suhteessa kuormaan. Ai miks? Näin jälkeen päin voin sanoo, että ehkä meidän firman ”HR-järjestelmä”, eli toimiston yks kalenteri, on  tainnut löytää rajansa. Oli myös hieman epäselvää, kuka niitä lomia lupailee ja mihin ne merkataan. Jep, se olin minä jolle tää oli epäselvää, ei muille. Noh, eikai täs auta taas ku kattoo peiliin ja T. Jutilan sanoin, mennään eteenpäin. Kaippa tämän kokonen firma vois tehdä tämänkin asian jotenkin helpommin kuin se paperikalenteri. Ehkä kuitenkin jotain snadisti kevyempää kuin joku HR-SAP, ois kiva. Jossain vaiheessa sitäkin pitänee selvitellä.

Toinen juttu oli se verkkokaupan keräily, alkuviikko meni hyvin mutta siihenkin iski loppuviikosta poissaolot, eikä tänään saatu enää kaikkea käytyä läpi. Se taitaa olla keräystalkoot maanantaina edessä koko porukalla.

No, ei se ny ihan läskiks sentään menny koko viikko. Kyllä me ihan onnistuttiinkin jossain asioissa. Ensinnäkin me saatiin tosiaan loistava myymälän hoitaja, jolla sivusta seurattuna näyttää homma käyvän laatuun. Ja hänen mukaantulon myötä päästään laajentamaan aukioloaikoja lokakuun alusta lähtien. Eli meille pääsee kohta ostoksille myös työpäivän jälkeen ja lauantaisin.

Lisäks se tuotannon perusteiden kannalta tärkein asia, eli järjestyksen ylläpitokyky. Uusi ennätyshän sieltä tuli, neljä päivää! Vasta tänään iso tukkutilaus sotki aamun järjestyksen. Sille ei oikeen muuta voiddfa ennen kuin saadaan ne saldot 100% oikein koko ajan. Siihen asti ollaan tässä luupissa väkisinkin. Silti tuotanto sähläys on silminnähden rauhoittunut. Ja kaikki tietää, että mistä ne mahdolliset muutokset johtuu ja milloin ne suurinpiirtein tulee, jos on tullakseen. Joten niihin myös osataan suhtautua normaalina toimintana ja varautua siihen. 

Saldoista puheenollen, käytiin tänään TJ:n kanssa ihmettelemässä WMS:ää livenä tamperelaisella Tevellalla. Ihan hands-on, kerättiin yks tilaus johonkin päiväkotiin. Mä oon ny ihan varma, että se on se meidän juttu seuraavaks ja kai se vakuutti tuon esimiehenkin, kun oli instastoryyn siittä oikeen postannu. Tevellalla oli kyllä hienosti toimiva logistiikkakeskus! Taravan saapumisesta, keräilyn kautta lähetykseen, prosessi näytti toimivan kyllä tehokkaasti ja helposti. Se Tevella Oy on muuten se firma, joka myy teidän lapsien päiväkoteihin ja kouluihin oikeestaan lähes kaikki lelut ja muut värkit. 

Sit oli puhetta siittä lisätilan vuokraamisesta. Osan työntekijöistä kanssa kerettiin jo kiertää   tiloissa ja ihmetellä asiaa, että kuinka sinne levittäydyttäisiin. Tarkoitus oli käydä kaikkien kanssa mutta en yksinkertaisesti kerennyt. Ensi viikolla uusi yritys, niin kaikki pääsee sanomaan mielipiteensä. Niistä sitten diktaattorimaisen demokraattisesti puristetaan hiilestä timantti ja paras versio laajennuksesta. Hyvä raakaversio on jo pohjalla.

Ai niin, yks asia on kyllä vielä mainittava. Yllättäen materiaalipuute. Jos käyttäisin hymiöitä, niin nyt ois paikka sille face-palmille, sille apinalle ja sille itkevälle nauruhymiölle. Eli voit kuvitella ne tohon. Jos tää ois helppoo, niin kaikki tekis tätä. Välillä on kyllä huumorintaju koetuksella. Vaihteeks loppu sit lanka. Villasilkki vieläpä. Tilattiin kyllä ihan ajoissa ja kaiken piti olla ihan ok. Oli joo, mutta laatu oli materiaalilla niin huonoa, että takas lähti. Nyt sitten jännitetään tiistaihin asti, auttoiko uudelleenpuolaus ja päästänkö me tekeen sitä mikä on se meidän juttu näin syksyisin ja talvisin, eli villasilkkiasut. 

Tällä kertaa taitaa jäädä tää päiväkirja vähän lyhyemmäks, ärsyttää sen verran toi varastopuutejuttu ja materiaalipuutos, että taidan avata toisen oluen ja siirtyä soffalle kattemaan, kun ammattilaiset konttaa US OPENissa. 

Ens viikolle tavoitteet on kuitenki pakko asettaa, muuten menee surffailuks.

KPI:

Verkkokauppa takaisin vasteajaltaan alas

4/5 päivää järjestyksen pito

Varastopuutteet <10kpl

Muut: 

Tuottavuuden laskemisharjoitukset. Tämä jäi viime viikolta mutta nyt otetaan härkää sarvista, kun saatiin päivitys ohjelmistoon ja laskemisen pitäis nyt ilmeisesti onnistua.

Hyvää viikonloppua kaikille! Kyllä tää tästä, ens viikko on varmasti parempi!

Juha

Niin joo se markkinointitiimi taas piti mielen virkeänä. Käytiin mielenkiintoinen keskustelu heidän kanssaan, mitä se meidän yhteiskunnallinen yritys -merkki tarkoittaa. Olivat kovasti pettyneitä 3h powerpoint-esityksensä ja ryhmäakrobatia numeronsa jälkeen, kun kerroin, että valitettavasti se ei välttämättä ole markkinointivaltti, jos väitämme vaatteittemme olevan kananmunattomia ja laktoosittomia, eikä sekään todennäköisesti myy paljoa enempää, vaikka minä julistaisin julkisesti alkavani vegaaniksi. Mutta se oli kuitenkin heiltä  jo ihan hyvä yritys ansaita palkkansa. Ensi viikolla taas paremmin.