Bambu

Bambuviskoosi on selluloosamuuntokuitu ja sitä valmistetaan viskoosin kehruumenetelmällä, mutta raaka-aineena käytetään nopeasti uusiutuvaa, kasvatettua bambua. Kasvaakseen luonnossa bambu ei tarvitse hyönteismyrkkyjä, lannoitteita tai torjunta-aineita. Verrattuna puuvillan kasvatukseen bambu ei myöskään tarvitse kovinkaan paljoa vettä. 

Bambu materiaalina

Bambuviskoosi on materiaalina kestävä, stabiili ja luja. Se on erittäin imukykyinen ja hengittävä. Antistaattisuutensa ja pehmeytensä vuoksi se on miellyttävä käytössä. Bambuviskoosi sopii herkkäihoisille käyttäjille ja materiaali on allergisoimaton sekä biologisesti hajoava.

Kuidut sopeutuvat kehon lämpötilaan ja kuidulla on hyvät kosteuden imukykyominaisuudet, jotka pitävät ihon viileänä ja kuivana kuumina päivinä. Hengittävyytensä ja mukavuutensa ansiosta bambuviskoosi sopii erinomaisesti urheilu- ja alusvaatetukseen.

Valmistamme bambuviskoosista naisille, miehille ja lapsille vaatteita, alusvaatteita ja asusteita. Erityisen suosittuja ovat esimerkiksi bambuleggingsit, bambupyjamat ja bambu Kalsarit.

Toistaiseksi emme pysty neulomaan bambuneulosta itse, joten tämän materiaalin ostamme muualta. Materiaalin alkuperä on Kiinassa. Bambuneuloksessa on mukana elastaania, joka parantaa tuotteen mittapysyvyyttä ja lisää joustavuutta.

Paksu bambuneulos

Bambuneulos on napakka ja pehmeä, josta ei kuulla läpi. Bambuneuloksen neliöpaino on 280 g/m2. Bambuneuloksessa on OEKO-TEX STANDARD 100 sertifikaatti. Öko-Tex - merkillinen tuote ei sisällä haitta-aineita kuten torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Bambuneuloksen lanka ostetaan Euroopasta, ja langan alkuperämaa on Indonesia. Kangas neulotaan ja värjätään Virossa. Valmistus on Öko-Tex 100 tuoteluokan 1 mukaisesti.

Taskukalsarit, bambuleggingsit, pyjamat ja t-paidat ovat valmistettu paksummasta bambuneuloksesta. Materiaali on 93% bambu 7% elastaani.

Ohut bambuneulos

Bambuneulos on ohut, ja hieman läpikuultava. Sopii käytettäväksi esimerkiksi kerrospukeutumiseen alushousuina sekä mekkojen ja tunikoiden kanssa. 

Ohuemmasta bambuneuloksesta on valmistettu suositut Kalsarit ja putkikauluri. Materiaali on 95% bambu 5% elastaani.


Bambuvaatteen hoito-ohjeet: 

Suosittelemme pesemään tummat ja vaaleat värit erikseen. Vaaleat kankaat ovat herkkiä tummille väriaineille ja voivat imeä väriä itseensä ja näyttävät haalistuneilta. 

  • Konepesu 40c nurinpäin käännettynä, saman sävyisten vaatteiden kanssa.
  • Pesun jälkeen muotoile vaate kosteana ja suorista saumat. 
  • Valkaisu kielletty.
  • Älä käytä kuivausrumpua.
  • Silitä vaate korkeintaan 150 asteessa. Silittäminen on helpointa kankaan ollessa vielä hieman kostea. 

Kysy meiltä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tämän lomakkeen kautta.