Hidasta muotia ja suomalaista käsityötä Liedosta

Olemme innoissamme näistä uutisista: Neulomo aloittaa yhteistyön kotimaisen, Liedossa sijaitsevan neulevalmistajan Tuoriniemi Dream Oy:n kanssa!  Pian meiltä saa tilattua uniikkeja ja kotimaisia, luomupellavasta valmistettuja tunikoita sekä neuletakkeja.


Nämä neuleet valmistetaan vain tilauksesta.  Materiaalina käytetään 100 % luomupellavaa, joka  on ihanan hengittävää, kevyttä ja laadukasta käyttää. 
Mallistoon kuuluu kaksi ihanaa pellavaneuletta useissa eri väreissä.

Hieta-tunika on kauniisti laskeutuva tunika, jota on ilo käyttää vuosien ajan. Hieta-tunikaa saa hunajan, metsänvihreän, sinisen sekä mustan väreissä.

Hippu on pellavaneuletakki, joka lämmittää ihanasti viileällä kelillä ja viilentää lämpöisellä ilmalla. Hippua on saatavilla pellavan, mustan sekä metsänvihreän sävyissä. 

Luomupellavasta valmistettu Hippu-neuletakki on täydellinen valinta esimerkiksi viileisiin kesäiltoihin.  Hippu-neuletakki, värinä pellava, 189 €.


Kotimaisen käsityön taidonnäytteitä jo 40 vuoden ajan  

Markku ja Riitta Tuoriniemi ovat aloittaneet kotimaisten vaatteiden neulomisen jo 1980-luvulla. Vastuullisuus, ekologisuus sekä pitkäikäiset vaatteet ovat ydinarvoja Tuoriniemille. Materiaalit ovat aina luonnonmateriaaleja. Markku on vastuussa neulonnasta ja Riitta uniikkien vaatteiden kokoamisesta, joten tuotanto on läpinäkyvää sekä kotimaista käsityötä suurella sydämellä. 


Tuoriniemi Dream Oy:n vaatteet ovat laadukkaita ja tuotannossa minimoidaan materiaalin ylijäämä. Työtä tehdään rakkaudella ja persoonallisella otteella.  Luomupellavan käsittely on haastavaa, joten nämä mallit ovat suunniteltu Markun ja Riitan vahvan osaamisen avulla ajattomiksi ja klassisiksi, pitkäikäisiksi vaatteiksi. Pellavatunikat sekä -neuletakit ovat kevään ja kesän luottovaatteita.

Pellavatunikan saa myös upealla kuviolla.Ekologinen valinta


Jokainen pellavatunika sekä pellavaneuletakki valmistetaan suoraan tilauksesta. Toimitusaika on tilauksesta 2 viikkoa, eikä varastossa ole yhtäkään ylimääräistä vaatekappaletta. Vaatteet neulotaan kappaleina aina tilauskohtaisesti ja tällä tavalla vähennetään leikkuujätteen määrää.

Jokainen pellavatunika ja -neuletakki on käsintehty, yksilöllinen vaate. Nämä ihanat vaatteet ovat vastuullinen valinta, jotka kestävät pitkään käytössä. 
Pellavan viljely on myös ympäristöystävällistä. Kasvinsuojeluaineiden käyttö on vähäistä, joten viljely suojelee pohjavesiä. Tuoriniemien käyttämä langan valmistaja  ei käytä ollenkaan kemiallisia torjunta-aineita. 


Luomupellava on kutistettu valmiiksi, joten vaate ei muuta kokoaan käytön myötä. Markun ja Riitan taitavissa käsissä nämä kotimaiset pellava-aarteet muotoutuvat osaksi kotimaista käsityön ilosanomaa. 

Hieta-tunika hunajanvärisenä, 169 €. 


Luomupellavasta valmistettu vaate ei tunnu hiostavalta päällä. Materiaalin ominaisuuksiin kuuluu myös lämmittävä vaikutus viileämmällä ilmalla, joten tämä kotimainen vaate soveltuu moneen eri tilanteeseen! Pellava ei myöskään sähköisty, ja laskeutuu kauniisti vaatetta käytettäessä.


Olemme Neulomolla innoissamme, kun voimme yhdessä Riitan ja Markun kanssa luoda jotain näin kaunista ja eettistä. 

Katso mallistomme täältä
Tutustu Riittaan ja Markkuun tästä.