Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Toivottavasti löydät täältä mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastauksia. Lisäämme tänne tietoa sitä mukaan kun uusi kysymyksiä esitetään.

Missä Neulomon tuotteet valmistetaan?

Neulomo tuotteet valmistetaan suomalaisten yritysten ja tekijöiden yhteistyönä. Vaatteet suunnitellaan Helsingissä. Neulokset valmistetaan suomalaisten yritysten yhteistyönä - neulonta Orivedellä, värjäys Nivalassa ja painatus Aitoossa. Vaattet ommellaan Tallinnassa ja Kangasalla. Tuotetiedoissa mainitaan erikseen, jos tuote on ommeltu Kangasalla. 

Kuinka Neulomo huolehtii valmistuksen vastuullisuudesta?

Neulomon ensimmäinen vastuullisuusraportti on tällä hetkellä työnalla ja julkaisemme lähipäivinä.

Neulomon vaatteet valmistava Tam-Silk Oy on ensimmäinen suomalainen vaatevalmistaja, jolle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Yhteiskunnallinen yritys toimii vastuullisesti ja kantaa yhteiskunnallista vastuuta. Lue lisää merkistä Suomalaisen työn liiton sivuilta.

Miksi Neulomon tuotteet ovat niin edullisia?

Neulomon tuotteet hinnoitellaan siten, että hinta kattaa tuotteen tuotantokulut, verot sekä meidän että mahdollisen jälleenmyyjän tarvitseman katteen. Hinnoittelussa pyritään pitämään mahdollisimman laaja saavutettavuus, eli edullinen hinta, mutta kuitenkin siten, että tuotanto on kannattavaa ja Neulomon tulevaisuus ja sen tarjoamat työpaikat ovat taattuja.

Tuotteemme on tarkoitettu tavallisille, ihanille suomalaisille naisille, joten maltillinen hinnoittelu saavutetaan suunnittelemalla laadukkaita, monikäyttöisiä ja vastuullisesti tuotettuja vaatteita. Otamme huomioon jo suunnitteluvaiheessa materiaalivalinnoilla laadusta tinkimättä ja vaatteen yksityiskohtien valinnoissa maltillisen kustannustason. Emme esimerkiksi käytä juurikaan nappeja tai vetoketjuja, jotka nostavat kustannuksia ompeluvaiheessa melkoisesti. Neuleissa käytämme villasekoitetta, joka on 80% villaa ja 20% polyamidia, sillä pieni määrä polyamidia lisää tuotteen kestävyyttä ja laskee merkittävästi materiaalikustannuksia. Meillä ei ole tukkuporrasta vaan Neulomon tuotteita myydään ainoastaan meidän omassa verkkokaupassa sekä tehtaanmyymälässä, mikä pienentää kate- ja jakelukustannuksia. Teemme ahkerasti töitä ja kuuntelemme herkästi asiakkaiden palautteita pitääksemme verkkokauppapalautusten määrän pienenä, sillä siitä syntyvät kulu voi olla merkittävä. Meillä tuotteiden palautusprosentti on hyvin pieni verrattuna suurempiin verkkokauppoihin, noin 10-15%.

Yksi merkittävimmistä kustannuksia laskeva tapa toimia on tehdä vain sellainen määrä vaatteita, että kaikki myydään. Tästä johtuen verkkokauppaan lisättävät tuotteet myydään usein nopeasti loppuun. Ns. pikamuotimerkit valmistavat suuren määrän vaatteita, joista pieni osa myydään täyteen hintaan, merkittävä osa myydään alennuksella ja osa menee jätteeksi. Näin tuotteesta saatava keskikate laskee merkittävästi ja ns. täyden hinnan pitää olla korkea. Meiltä ei yhtään tuotetta päädy jätteeksi vaan kaikki myydään.

Millaista puuvillaa Neulomo käyttää?

Käyttämällämme puuvillalangalla on sekä Öko Tex että GOTS sertifioinnit, eli se on luomupuuvillaa. Puuvilla kasvaa Turkissa, missä myös se kehrätään langaksi. Neulokset langasta valmistetaan omalla tehtaalla Kangasalla tai Orneuleella Orivedellä.

Kuka Neulomon tuotteita suunnittelee?

Neulomon tuotteita suunnittelevat kotimaiset vaatesuunnittelijat.

Onko Neulomo kotimainen?

Neulomo on kotimainen vaatemerkki ja kotimaisuus on meille erittäin tärkeä osa tuotantoa. Vaatetuotannosta vähintään 85% tapahtuu kotimaassa ja osassa tuotteista pääsemme täyteen 100 prosenttiin. Neulomon omistava Tam-Silk Oy valmistaa kaikki Tam-Silk tuotemerkin vaatteet alusta loppuun asti Suomessa, Kangasalla. Lisäksi Neulomon omistus on täysin kotimaisissa käsissä.

Jokaisen tuotteen kohdalla kerromme missä tuote on valmistettu. Pääasiassa tuotteen neulos valmistetaan Kangasalla omalla tehtaallamme, neulos värjätään Nivalassa Värisävy Oy:ssä, painetaan Printscorpiolla Aitoossa. Kokoonpano työ tehdään Tallinnassa, Virossa tai omalla tehtaalla Kangasalla.

Kenelle Neulomon tuotteet valmistetaan?

Neulomon tuotteissa Sinun on hyvä olla. Tämä motto meillä on ollut mielessämme kun olemme suunnitelleet ajattomia, monikäyttöisiä ja laadukkaita vaatteita. Toivomme, että vaatteemme löytävät käyttöä niin arjessa kuin juhlassa.

Mistä Neulomon tuotteita saa?

Neulomon tuotteita on tällä hetkellä myynnissä täällä Neulomon omassa verkkokaupassa sekä Kangasalla meidän omassa tehtaanmyymälässä osoitteessa: Lentolankuja 7, 36220 Kangasala. Katso tehtaanmyymälän voimassaolevat aukioloajat sivun alareunasta.

Kuka omistaa Neulomon?

Nokian Neulomon mentyä konkurssiin Tam-Silk Oy osti konkurssipesältä Neulomo-tuotemerkin siihen liittyvine aineistoineen. Myös osa Nokian Neulomon henkilökunnasta palkattiin Tam-Silk Oy:lle. Tam-Silk Oy:n omistaa pieni joukko suomalaisia yrittäjiä ja sijoittajia. 

Etkö löytänyt vastauksia kysymyksiisi? Ota yhteyttä täältä.