Vaatteita, joissa sinun on hyvä olla.

Haluamme tehdä naisille kauniita ja kestäviä vaatteita. Haluamme rakentaa vaatemerkin joka on kuin paras ystäväsi. Se ystävä, joka on mukana iloisina ja hankalampina hetkinä. Se, joka ymmärtää arkeasi ja tyyliäsi, jonka kanssa voit rupatella kahvilassa, nauttia juhlahumusta kekkereissä ja viihtyä työpaikalla. Rentoutua kotisohvalla ja kirmata leikkipuistossa.

Toivomme, että sinulla on vaatteissamme hyvä mieli ja helppo olla. Toivomme, että tunnet niissä itsesi kauniiksi ja itsevarmaksi. Neulomon vaatteet ovat tyylikkäitä, monikäyttöisiä, muuntuvia ja rentoja. Ne ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Meillä kunnioitetaan ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä, monimuotoisuutta, suvaitsevaisuutta ja avoimuutta. Haluamme, että meitä on helppo lähestyä, ja kun suunnittelemme uusia tuotteita, tahdomme kuunnella teitä.

Olemme myös ylpeitä ja iloisia siitä, että voimme omalla työllämme jatkaa hienoa perintöä ja kuljettaa suomalaista tekstiilien ja vaatteiden suunnittelua ja valmistusta kohti tulevaisuutta ja uusia mahdollisuuksia.

Yritys

Neulomon takana toimii Tam-Silk Oy, joka on Kangasalla toimiva vuonna 1925 perustettu kotimainen vaatevalmistaja. Tam-Silk on Yhteiskunnallinen yritys, joka toimii vastuullisesti ja kantaa yhteiskunnallista vastuuta. Meille Tam-Silkissä on tärkeää toimia avoimesti ja läpinäkyvästi niin ulospäin kuin myös työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Käytämme aina ensisijaisesti kotimaisia yhteistyökumppaneita ja haluamme edistää kotimaista vaatevalmistusta.

 

Historia

Nokian Neulomo Oy syntyi vuonna 2016. Keväällä 2016 Nokialta kuului huolestuttavia uutisia: liki satavuotiaan suomalaisen tekstiilitehtaan tarina oli päättymässä kun Nanso oli päättänyt lopettaa tehtaan toiminnan ja siirsi tuotannon ulkomaille. Silloin joukko ennakkoluulottomia ja rohkeita yrittäjiä halusi tehdä mahdottomasta mahdollista ja pelastaa tehtaan ja kotimaisen tuotannon. Pian Nokian Neulomon jälkeen syntyi myös oma vaatemerkki Neulomo. 

Valitettavasti hyvin alkanutta toimintaa ei saatu riittävän nopeasti kannattavaksi ja vuonna 2018 Nokian Neulomo Oy ajautui konkurssiin ja Neulomon tarina näytti päättyvän. Tällöin yli 90-vuotias suomalainen vaatevalmistaja Tam-Silk Oy päätti pelastaa Neulomon ja jatkaa sen hienoa tarinaa. Neulomon tuotemerkki ja mallistoon liittyvät oikeudet ostettiin konkurssipesältä sekä avainhenkilöt palkattiin Tam-Silk Oy:n palvelukseen. 

Valmistus

Neulomo tuotteet valmistetaan suomalaisten yritysten ja tekijöiden yhteistyönä. Vaatteet suunnitellaan Helsingissä. Neulokset valmistetaan suomalaisten yritysten yhteistyönä - neulonta Kangasalla ja Orivedellä, värjäys Nivalassa ja painatus Aitoossa. Vaattet ommellaan Tallinnassa ja Kangasalla. Kotimaisuusaste on Neulomon tuotteilla 85%-100%, riippuen tehdäänkö kokoonpano Kangasalla vai Tallinnassa. Kaikki valmistus tehdään alle 500km säteellä Kangasalta. Lue tarkemmin Neulomon valmistuksen vastuullisuudesta tästä linkistä.