Hyvän olon vaatteita.

 
Neulomon ydin on sen perustamisvuodesta 2016 lähtien ollut lähituotantona valmistetut, vastuulliset hyvän olon vaatteet tavallisille suomalaisille naisille. Kaikessa yksinkertaisuudessaan me uskomme myös siihen, että hyvän olon vaatteesta tekijälläkin on hyvä olo. Täällä kerromme mitä läpinäkyvä lähituotanto ja vastuullisuus meille tarkoittavat, mitä haasteita ne meille asettavat ja miten vastuullisuustyötä kehitämme.
 

Olemme Yhteiskunnallinen Yritys

 
Neulomo-merkin omistaja Tam-Silk Oy on ensimmäinen tekstiilialan yritys, jolle on Suomessa myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Merkki kertoo, että yritys kantaa yhteiskunnallista vastuuta ja voitosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään. Meille tämä tarkoittaa työllistämistä ja sen tukemista sekä kone- ja laitekannan uusimista nykyaikaisemmaksi. Tämä taas tarkoittaa energiatehokkuutta sekä ympäristöystävällisyyttä. Tam-Silk Oy:n voitosta 10% maksetaan takaisin yhtiön työntekijöille erillisenä tuotantobonuksena. Näin omistajien lisäksi myös työntekijät hyötyvät laadusta ja menestyksestä. 

 

Läpinäkyvä, jäljitettävä ja mahdollisimman paikallinen arvoketju

 
Neulomon tuotteiden tuotannon vaiheista neulonta, värjäys ja paino tapahtuvat Suomessa ja leikkuu, ompelu sekä pakkaus Tallinnassa BonBon Lingerie OÜ:ssa. Muutamien Neulomo-tuotteiden (noin 10% tuotannosta vuodessa) leikkuu ja ompelu tapahtuu Kangasalla. Kaikki tuotteet suunnitellaan Suomessa. Neulomolla on showroom Helsingissä.
 
Suomessa tapahtuvien tuotantovaiheiden tekijät sijaitsevat kaikki 400 kilometrin säteellä toimitiloistamme Kangasalta. Luotettavat ja pitkäaikaiset yhteistyökumppanit mahdollistavat jatkuvan tuotekehityksen niin materiaalien, prosessien kuin lopputuotteenkin osalta. 
 
Me ajattelemme, että lyhyt ja mahdollisimman läpinäkyvä toimitusketju kasvattaa mahdollisuuksia myös tarttua epäkohtiin ja vähentää toiminnan negatiivisia vaikutuksia. Kaiken toimintamme ja siten myös vastuullisuustyömme ydin on läpinäkyvä lähituotanto ja sen kehittäminen.  
 
 

Lue lisää ja anna palautetta

 
Olemme julkaisseet ensimmäisen vastuullisuuskatsauksemme. Asetimme kartoituksen tavoitteeksi, että sen valmistuttua meillä on vielä selkeämpi käsitys siitä, mitä teemme jo nyt hyvin, missä on vielä tekemistä ja mihin seuraavaksi olisi syytä keskittyä vastuullisuuden kehitystyössämme. Kerromme siinä lisää neulomon tuotteiden arvoketjusta materiaali ja lankatoimittajista alihankkijoihin ja hinnoitteluun. Toivottavasti löydätte sieltä vastauksia kysymyksiinne ja kiinnostavaa tietoa tuotannostamme ja arvoistamme. 
 
Otamme mielellämme vastaan palautetta, sillä tämä on vasta alku. Lisätietoja vastuullisuuskatsauksesta antaa Anna Huoviala, anna@neulomo.com.