Bambuviskoosi on selluloosamuuntokuitu ja sitä valmistetaan viskoosin kehruumenetelmällä, mutta raaka-aineena käytetään nopeasti uusiutuvaa, kasvatettua bambua. Kasvina bambu on mitä ekologisin. Bambu ja eucalyptus ovat nopeakasvuisia lajeja. Niiden viljely ei vaadi kastelua, lannoitteita tai torjunta-aineita. 

Bambuviskoosi on materiaalina kestävä, stabiili ja luja. Se on erittäin imukykyinen ja hengittävä. Antistaattisuutensa ja pehmeytensä vuoksi se on erittäin miellyttävä käytössä. Bambuviskoosi sopii herkkäihoisille käyttäjille ja materiaali on allergisoimaton sekä biologisesti hajoava.

Hengittävyytensä ja mukavuutensa ansiosta bambuviskoosi sopii erinomaisesti urheilu- ja alusvaatetukseen. Bambuviskoosista valmistetaan myös ihania yövaatteita sekä toppeja
Erityisen suosittuja ovat esimerkiksi bambusta valmistetut bokserit ja bambucaprit.

 

Bambu materiaalina

Materiaalina bambu on pitkäikäinen valinta arkeen. Bambusta valmistetut vaatteet ovat todella vahvoja ja kestäviä, mutta niin kevyitä, että ne ovat päällä pehmeitä ja mukavia. Kuidut sopeutuvat kehon lämpötilaan ja kuidulla on hyvät kosteuden imukykyominaisuudet, jotka pitävät ihon viileänä ja kuivana kuumina päivinä ja myös urheillessa. 

Naisten bambutoppi

Bambucaprit ovat uutuus, joka sopivat esimerkiksi hameen alle.

Kylminä päivinä bambuviskoosi tasaa ihon lämpötilaa, säilyttäen mukavan lämpimän tunteen. Kuumana päivänä iholla pysyy mukavan viileä tuntuma, sillä bambuviskoosiset vaatteet eivät hiosta. 

Bambukuitu on ympäristöystävällinen, se ei ryppyynny ja on äärimmäisen mukava käyttää. Bambu toimii myös hajuherkille, sillä se on materiaalina hajuton.

Emme toistaiseksi pysty neulomaan bambuneulosta itse, joten tämän materiaalin ostamme muualta. Materiaalin alkuperä on Kiinassa. Bambuneuloksessa on mukana elastaania, joka parantaa tuotteen mittapysyvyyttä ja lisää joustavuutta.

Bambuisen vaatteen huolto-ohjeet: 

  • Noudata aina viskoosivaatteen tuoteselosteen hoito-ohjetta. 
  • Viskoosivaatteen pesu ja puhdistus tulee tapahtua aina varoen, sillä märkä viskoosikuitu on herkkä vaurioitumaan: usein suositellaan kuivapesua, tai jos viskoosivaate kestää vesipesua, tulisi se pestä hellävaroen. 
  • Pesun jälkeen: vaate tulee varovasti muotoilla kosteana, jotta se säilyttää muotonsa ja pituutensa. 
  • Kuivaus mielellään hengarissa tai vaakatasossa. 
  • Pese värilliset tuotteet pesuaineella, joka ei sisällä valkaisuaineita.
  • Älä käytä kuivausrumpua.
  • Jos vaate kestää silityksen, silitä vaate korkeintaan 150 asteessa. 
  • Silittäminen on helpointa kankaan ollessa vielä hieman kostea. 
  • Säilytä bambuiset vaatteet vapaasti ja väljästi roikkuen.