Valitsemme valmistuksessa aina parhaat materiaalit. Yleisimmät käytettävät materiaalit ovat puuvilla, villa, silkki, modaali ja bambu sekä näiden erilaiset yhdistelmät. Meille laadukas ja ekologinen materiaali on valmistuksen perusta.

Puuvilla

Puuvillaa saadaan puuvillakasvin siemenkarvoista. Puuvillasta valmistetut tuotteet ovat kestäviä, imevät hyvin kosteutta, eivät sähköisty ja tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten. Käytämme tuotteissamme eurooppalaisilla kehräämöillä kehrättyä puuvilla-lankaa.

Lue lisää puuvillasta materiaalina

Villa

Villa-nimitystä käytetään lampaasta saatavista kuiduista. Villa eristää hyvin lämpöä ja imee kosteutta, se on pehmeää, ilmavaa, joustavaa ja hylkii likaa. Villasta valmistetut tuotteet tuntuvat kosteanakin lämpimiltä. Villa ei rypisty helposti ja rypyt oikenevat vaatteen levätessä. Villa on paloturvallinen luonnonkuitu.

Tam-silk käyttää vaatteissaan superhienoksi luokiteltavaa merinovillaa.

Silkki

Silkkiä saadaan viljellyn silkkiperhosen toukan kehräämästä kotelosta sekä myös villiperhosen koteloista. Silkki on ohut, luja ja taipuisa kuitu, jossa on hieno kiilto. Silkkituotteet imevät hyvin kosteutta ja ovat lämpimiä. Rypyt oikenevat helposti ja tuotteet kuivuvat nopeasti. Käytämme silkkiä yhdessä villan kanssa, jolloin tästä käytetään termiä villasilkki.

Modaali ja bambu

Modaali ja bambu ovat muuntokuituja, joiden raaka-aineena käytetään erilaisia puulajeja. Puusta valmistettu liukoselluloosa muokataan tekstiilikuiduksi. Modaali on himmeäkiiltoinen, puuvillaa muistuttava, kuitu. Se on viskoosia kestävämpää eikä se rypisty yhtä helposti.

Viskoosibambu-neulos on pehmeä ja hengittävä materiaali, jonka imukyky on nelinkertainen puuvillaan verrattuna.

Lue lisää bambusta materiaalina.

rakastu tuotteisiin,

jotka ihastuttavat materiaaleillaan