Tam-Silk suosii vaatteiden materiaaleissa luonnonmateriaaleja. Yleisimmät käyttämämme materiaalit ovat merinovillasilkki ja bambuviskoosi. Näiden lisäksi käytämme myös puuvillaa ja modaalia. Meille laadukas ja kestävä materiaali on valmistuksen perusta.

Neulokset

Neulomme Tam-Silkin tehtaalla neuloskoneilla merinovillasilkki- ja puuvillaneulokset. Tuotteiden valmistuksessa tärkeintä meillä on tuotteen pehmeys, mukavuus ja kestävyys. Olemme lähes sadanvuoden ajan kehittäneet neulosten tuntua, kestävyyttä ja vastuullisuutta. 

Merinovilla

Merinovilla on monipuolinen materiaali ympäri vuoden kuitujen hengittävyyden vuoksi. Se reagoi kehon lämpötilaan, jolloin vaate tuntuu kylmällä lämpimältä ja kuumalla viileältä. Merinovilla on pitkää ja ohutta kuitua, joten se ei kutita samalla tavalla kuin paksummat villalaadut.

Tam-silk käyttää vaatteissaan superhienoksi luokiteltavaa merinovillaaTam-Silkin kaikki merinovillatuotteet ovat mulesing-vapaita. Vuodesta 2019 lähtien olemme ostaneet vain merinovillalankoja, joiden toimittajat pystyvät lupaamaan mulesing-vapauden.

Lue lisää merinosilkistä materiaalina

Silkki

Silkkiä pidetään hienona kuituna tekstiilimateriaaleissa. Se on ohut, luja ja taipuisa kuitu, jossa on hieno kiilto. Silkkiä saadaan viljellyn Mulperiperhosen toukan kehräämästä kotelosta sekä myös villiperhosen koteloista. Silkki on hengittävä kuitu, joka tuntuu ihoa vasten kylmällä lämpimältä ja kuumalla viileältä. Kuidun rakenne silkissä on tiivis, joten se sitoo itseensä ilmaa pitäen lämpimän ilman ihon ja kankaan välissä. 

Käytämme silkkiä yhdessä villan kanssa, jolloin tästä käytetään termiä merinovillasilkki.

Lue lisää merinosilkistä materiaalina

Viskoosikuidut: Bambu ja modaali

Bambu ja modaali ovat muuntokuituja, joiden raaka-aineena käytetään erilaisia puulajeja. Puusta valmistettu liukoselluloosa muokataan tekstiilikuiduksi.

Bambuviskoosi on selluloosamuuntokuitu ja sitä valmistetaan viskoosin kehruumenetelmällä, mutta raaka-aineena käytetään nopeasti uusiutuvaa, kasvatettua bambua. Kasvaakseen luonnossa bambu ei tarvitse hyönteismyrkkyjä, lannoitteita tai torjunta-aineita. Verrattuna puuvillan kasvatukseen bambu ei myöskään tarvitse kovinkaan paljoa vettä.

Modaali on himmeäkiiltoinen, puuvillaa muistuttava kuitu. Se on viskoosia kestävämpää eikä se rypisty yhtä helposti. Modaalia sekoitetaan yleensä muiden kuitujen kanssa kuten puuvillan ja villan kanssa. Käytämme myös vaatteissa modaalista valmistettavaa micromodaalia.

Lue lisää bambusta

Puuvilla

Puuvilla on yksi yleisimmistä kuiduista, joita maailmalla käytetään. Puuvillaa saadaan puuvillakasvin siemenkarvoista. Puuvillasta valmistetut tuotteet ovat kestäviä, imevät hyvin kosteutta, eivät sähköisty ja tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten. Käytämme tuotteissamme eurooppalaisilla kehräämöillä kehrättyä puuvilla-lankaa.

Lue lisää puuvillasta

rakastu tuotteisiin,

jotka ihastuttavat materiaaleillaan