Koska valmistamme mahdollisimman kestäviä vaatteitta, suosimme niiden valmistuksessa luonnonmateriaaleja. Niin yksinkertaista se on. Yleisimmät käyttämämme materiaalit ovat ylellinen merinovillasilkki ja hengittävä bambuviskoosi. Lisäksi käytämme puuvillaa ja modaalia.

Neulokset

Neulomme merinovillasilkki- ja puuvillaneulokset tehtaamme omilla neuloskoneilla. Olemme kehittäneet neulosten tuntua, kestävyyttä ja vastuullisuutta jo lähes sadan vuoden ajan. Tuotteissa meille on tärkeintä niiden pehmeys, mukavuus ja kestävyys.

Merinovilla

Kestävä merinovilla on monipuolinen materiaali ja sopii hengittävyytensä vuoksi käytettäväksi ympäri vuoden. Merinovilla reagoi kehon lämpötilaan, jolloin vaate tuntuu kylmällä lämpimältä ja kuumalla viileältä. Kuulostaa taikuudelta, muttei ole. Merinovilla ei myöskään kutita, sillä sen kuitu on pitkää ja ohutta, toisin kuin monen muun villalaadun. Käytämme vaatteissamme superhienoksi luokiteltavaa merinovillaa. 

Lue lisää merinovillasta

Silkki

Silkkiä pidetään kuiduista ylellisimpänä. Se on ohut, luja ja taipuisa, ja siinä on hieno kiilto. Silkkiä saadaan viljellyn mulperiperhosen ja villiperhosen koteloista. Silkki hengittää ja tuntuu ihoa vasten kylmällä lämpimältä ja kuumalla viileältä. Kuidun rakenne silkissä on tiivis, joten se sitoo itseensä ilmaa pitäen lämpimän ilman ihon ja kankaan välissä. 

Käytämme silkkiä yhdessä villan kanssa, jolloin materiaalista käytetään termiä merinovillasilkki.

Lue lisää merinosilkistä

Viskoosikuidut: bambu ja modaali

Bambu ja modaali ovat muuntokuituja, joiden raaka-aineena käytetään erilaisia puulajeja. Puusta valmistettu liukoselluloosa muokataan tekstiilikuiduksi.

Bambuviskoosi on selluloosamuuntokuitu, ja sitä valmistetaan viskoosin kehruumenetelmällä, mutta raaka-aineena käytetään nopeasti uusiutuvaa, kasvatettua bambua. Kasvaakseen luonnossa bambu ei tarvitse hyönteismyrkkyjä, lannoitteita tai torjunta-aineita. Verrattuna puuvillan kasvatukseen bambu ei myöskään tarvitse kovinkaan paljon vettä.

Modaali on himmeäkiiltoinen, puuvillaa muistuttava kuitu. Se on viskoosia kestävämpi eikä rypisty yhtä helposti. Modaalia sekoitetaan yleensä muihin kuituihin, kuten puuvillaan ja villaan. Käytämme myös vaatteissa modaalista valmistettavaa micromodaalia.

Lue lisää bambusta

Puuvilla

Puuvilla on yksi yleisimmistä maailmassa käytetyistä kuiduista. Puuvillaa saadaan puuvillakasvin siemenkarvoista. Puuvillasta valmistetut tuotteet ovat kestäviä, imevät hyvin kosteutta, eivät sähköisty ja tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten. Käytämme tuotteissamme eurooppalaisilla kehräämöillä kehrättyä puuvillalankaa.

Lue lisää puuvillasta

rakastu tuotteisiin,

jotka ihastuttavat materiaaleillaan