Merinovillasilkki on merinovillasta vielä paranneltu versio: 85 % merinovillaa ja 15 % silkkiä. Merinovillan ja silkin yhdistelmän voidaankin sanoa olevan huippulaadukas materiaali. Merinovillasilkki tuntuu ihanalta iholla ja pitää lämpöisenä haastavissakin sääolosuhteissa. 

Kuvittele kestävä ja monikäyttöinen aluskerrasto, joka sopii niin aikuisille kuin lapsille esimerkiksi purjehdukselle keväällä, marjametsään kesällä, juoksulenkille syksyllä ja pulkkamäkeen talvella. 

Kotimaassa neulottu merinovillasilkki

Neulomme itse Kangasalan tehtaallamme käyttämämme merinovillasilkin. Laadukas, Kangasalla langasta asti valmistettu merinovillasilkki on pehmeä ja miellyttävä materiaali. Neuloksen neliöpaino on noin 200g/m2. 

Miksi valita merinovillasilkki?

Merinovillasilkki on monipuolinen materiaali ympäri vuoden kuitujen hengittävyyden vuoksi. Se reagoi kehon lämpötilaan, jolloin vaate tuntuu kylmällä lämpimältä ja kuumalla viileältä.

Merinovilla on pitkää ja ohutta kuitua, joten se ei kutita samalla tavalla kuin paksummat villalaadut. Soveltuu hyvin myös herkälle iholle, joka reagoi karkeimmista villoista. Iholla merinovilla tuntuu miellyttävän pehmeältä.

Rakenteen vuoksi merinovillasta voidaan valmistaa joustavia ja ohuita neuloksia. Tämän vuoksi merinovillasilkkiset vaatteemme soveltuvat kerrospukeutumiseen mukavuuden ansiosta. Merinovillasilkkinen vaate ei myöskään nukkaannu samalla tavalla kuin muut villat.

Silkki lisää merinovillatuotteen pehmeyden tuntua ja vahvistaa neulosta. Silkillä ja merinovillalla on samankaltaiset ominaisuudet, joten ne tukevat toisiaan ominaisuuksillaan. Silkkiä saadaan viljellyn silkkiperhosen toukan kehräämästä kotelosta sekä myös villiperhosen koteloista. 

Tiesitkö, että merinovillakuidulla on itsepuhdistuva ominaisuus? Merinovillasilkki sitoo ja neutraloi hajuja erinomaisesti muihin kuituihin verrattuna. Tästä syystä merinovillasilkistä valmistettu vaate on helppohoitoinen sekä "itsepuhdistuva". Suosittelemmekin merinovillasilkkituotteille pääasiassa tuuletusta. Vesipesu on tarpeen vain, jos tuotteessa on likatahroja, joka ei puhdistu paikallisesti pyyhkimällä.

Koska emme käytä keinokuituja merinovillasilkkituotteissamme, täytyy tuotetta käyttää hienoa materiaalia kunnioittaen. Pelkästään luonnonkuiduista tehty tuote ei ole paras vaihtoehto aktiiviliikuntaan, jossa tulee paljon hankausta (esim. pyöräily tai hiihto). Käytä merinovillasilkkituotteita rauhallisemmissa lajeissa.

Merinovillasilkin eettisyys

Tam-Silkin kaikki merinovillatuotteet ovat mulesing-vapaita. Vuodesta 2019 lähtien olemme ostaneet vain merinovillalankoja, joiden toimittajat pystyvät lupaamaan mulesing-vapauden.

Silkkilankamme tulee Kiinasta. 


Merinovillasilkkisen vaatteen hoito-ohjeet:

  • Merinovillasilkkineulos on pesuviimeistelty, joten siitä tehtyjä tuotteita ei  tarvitse pestä ennen käyttöön ottamista.
  • Konepesu 30 °C villaohjelmalla nurinpäin käännettynä, saman sävyisten vaatteiden kanssa.
  • Suositellaan pesupussin käyttöä.
  • Käytä merinovillan ja silkin pesuun tarkoitettua hellävaraista neutraalia pesuainetta.
  • Muotoillaan kosteana kevyesti pituussuuntaan.
  • Älä käytä kuivausrumpua.
  • Tuuleta merinovillasilkkinen vaate usein ja pese harvoin. 
  • Suosittelemme, että tahran tullessa vaatteeseen pesemään mieluummin paikallispesuna esimerkiksi sappisaippuan kanssa. 

Säilytä merinovillasilkkinen vaate suljetussa pussissa. Tämä estää sen, ettei vaatteeseen pääse käsiksi esimerkiksi turkiskuoriaiset. Näin merinovillasilkkinen vaate säilyy käytössä myös pidempään, kun se on oikein säilytettynä vuodesta toiseen. 
Tutustu suosituimpiin kotimaisiin merinovillasilkkisiin vaatteisiin tästä!

Yhdet rakastetuimmat tuotteistamme ovat ihanat merinovillasilkkipitkikset. Pitkikset yhdessä merinovillasilkkisen aluspaidan (joita löytyy sekä miehille, naisille että lapsille) kanssa muodostavat erinomaisen merinovillasilkkikerraston, joka palvelee ja kestää vuodesta toiseen.

Viileillä ilmoilla lämmittävät myös merinovillasilkkiset kaulurit, ranteenlämmittimet, sekä huivit!