Merinovilla + silkki = parasta A-laatua!

Kuvittele kestävä ja monikäyttöinen aluskerrasto, joka sopii niin aikuisille kuin lapsille esimerkiksi purjehdukselle keväällä, marjametsään kesällä, juoksulenkille syksyllä ja pulkkamäkeen talvella. Laadukas, Kangasalla langasta asti valmistettu merinovillasilkki on pehmeä ja lämmin materiaali, joka kestää käyttöä, hengittää ja pitää kuivana.

Tämän vuoksi merinovilla soveltuu erittäin hyvin ulkoiluun ja urheiluun, sillä se pitää ihon kuivana ja juuri oikean lämpöisenä. Materiaalina se sopii sekä lapsille että aikuisille, sillä pehmyt materiaali ei kutita, eikä purista.


 

Kotimainen merinovillasilkki

Nimi merinovillasilkki tulee materiaalin koostumuksesta. Se on pelkästä merinovillasta vielä paranneltu versio: merinovillasilkkimme on 85 % merinovillaa ja 15 % silkkiä. Merinovillasilkin voidaankin sanoa olevan siis huippulaadukas materiaali. Neulomme itse Kangasalan tehtaallamme käyttämämme merinovillasilkin. Se on korkealaatuista, mulesing-vapaata merinovillaa. Merinovillasilkki tuntuu ihanalta iholla ja pitää lämpöisenä haastavissakin sääolosuhteissa.

Merinovillasilkkiset alusasut ovat nousseet suureen suosioon vuosien saatossa klassisen ilmeensä sekä ihanan materiaalinsa ansiosta.


Miksi valita merinovillasilkki?

Merinovillasilkki on monipuolinen materiaali ympäri vuoden: merinovillasilkki on ohut ja miellyttävä pitää päällä. Merinovillasilkillä on sama kiilto ja hohde kuin kashmirilla. Materiaali on erittäin joustavaa, joten vaatetta valitessa ei kannata ottaa liian isoa kokoa.

Merinovillasilkki on myös hengittävä materiaali. Merinovillasilkkisen vaatteen pinta vangitsee ilman ja kosteuden pitäen ihon eristettynä lämpötilan vaihteluilta.

Yhdet rakastetuimmat tuotteistamme ovatkin ihanat merinovillasilkkipitkikset. Merinovillasilkkiset pitkikset sopivat loistavasti loppusyksyn patikointireissuille, talven viimaa vastaan ja rentoon koti-iltaan. Pitkikset yhdessä merinovillasilkkisen aluspaidan (joita löytyy sekä miehille, naisille että lapsille) kanssa muodostavat erinomaisen merinovillakerraston, joka palvelee ja kestää vuodesta toiseen.

Viileillä ilmoilla lämmittävät myös merinovillasilkkiset kaulurit, ranteenlämmittimet, sekä huivit! Merinovillasilkkisistä vaatteista on iloa koko perheelle moneksi vuodeksi. Merinovillasilkkinen vaate on täydellinen valinta niin pimeneviin syysiltoihin, kuin lopputalven kirpeisiin pakkasiin!Merinovillasilkki sopii hyvin myös herkälle iholle

Merinovillasilkki sopii hyvin myös herkälle iholle, sillä se ei ärsytä ihoa samalla tavalla kuin muut, karkeammat villat. Merinovillasilkin kuidut ovat myös erittäin kestäviä ja vahvoja säilyttäen muotonsa ja rakenteensa. Merinovillasilkkinen vaate ei myöskään tarvitse allensa muita kerrastoja eikä se nukkaannu yhtä helposti kuin muut villat.

Tiesitkö, että merinovillakuidulla on itsepuhdistuva ominaisuus? Merinovillasilkki sitoo ja neutraloi hajuja erinomaisesti muihin kuituihin verrattuna. Tästä syystä merinovillasilkistä valmistettu vaate on helppohoitoinen sekä itsepuhdistuva. Merinovillasilkkinen vaate ei haise, koska villan keratiini tuhoaa iholta hajuja aiheuttavia bakteereja.

MERINOVILLASILKKISEN VAATTEEN HUOLTO-OHJEET:

  • Merinovillasilkkineulos on pesuviimeistelty, joten siitä tehtyjä tuotteita ei tarvitse pestä ennen käyttöön ottamista.
  • Konepesu 30 °C villaohjelmalla nurinpäin käännettynä, saman sävyisten vaatteiden kanssa. Suositellaan pesupussin käyttöä.
  • Käytä merinovillan ja silkin pesuun tarkoitettua hellävaraista neutraalia pesuainetta.
  • Muotoillaan kosteana kevyesti pituussuuntaan.
  • Älä käytä kuivausrumpua.
  • Tuuleta usein ja pese harvoin.


MERINOVILLASILKIN EETTISYYS

Eettisyys on meille hyvin tärkeää ja kaikki Tam-Silkin merinovillatuotteet ovatkin mulesing-vapaita. Vuodesta 2019 lähtien olemme ostaneet vain villalankoja, joiden toimittaja pystyy lupaamaan mulesing-vapauden.

Silkki lankaan tulee Kiinasta. Silkkiä saadaan viljellyn silkkiperhosen toukan kehräämästä kotelosta sekä myös villiperhosen koteloista. Silkki on ohut, luja ja taipuisa kuitu, jossa on hieno kiilto. Silkkituotteet imevät hyvin kosteutta ja ovat lämpimiä. Rypyt oikenevat helposti ja tuotteet kuivuvat nopeasti.Tutustu kotimaisiin merinovillasilkkisiin vaatteisiin tästä!