merinosilkki

Käytännöllinen materiaali vuoden jokaiselle päivälle.

merinovilla

Merinolampaita kasvatetaan pääosin Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Merinolampaasta saadut villan kuidut ovat pitkiä ja ohuempia kuin paksumman lampaanvillan. Tämän vuoksi merinolangasta voidaan valmistaa ohuempaa neulosta.

Merinovillan kuitu mitataan mikroneilla. Karkeimmat villakuidut ovat jopa 40 mikronia, joka tekee villasta kutittavan. Tam-Silkin käyttämän merinovillan hienous on 19,2 mikronia. Mitä hienompaa merinokuitu on, sitä vähemmän se kutittaa ihoa vasten.

Mulesing-vapaa merinovilla

Mulesing on toimenpide, jossa lampaan peräpäästä poistetaan ihoa. Tässä toimenpiteessä syntyvällä arpikudoksella pyritään vähentämään loiskärpästen munimista. Toimenpide on lampaille hyvin kivulias, ja nykyään suurimmassa osassa maissa kielletty.

Eettisyys on meille hyvin tärkeää ja kaikki Tam-Silkin merinovillatuotteet ovatkin mulesing-vapaita. Vuodesta 2019 lähtien olemme ostaneet vain villalankoja, joiden toimittaja pystyy lupaamaan mulesing-vapauden.

silkki lisää pehmeyttä

Silkki lisää merinovillatuotteen pehmeyden tuntua ja vahvistaa neulosta. Silkillä ja merinovillalla on samankaltaiset ominaisuudet, joten ne tukevat toisiaan ominaisuuksillaan. Silkkiä saadaan viljellyn mulperiperhosen toukan kehräämästä kotelosta sekä myös villiperhosen koteloista.

Silkkituotteet imevät hyvin kosteutta ja ovat lämpimiä. Rypyt oikenevat helposti ja tuotteet kuivuvat nopeasti. Kuidun rakenne silkissä on tiivis, joten se sitoo itseensä ilmaa pitäen lämpimän ilman ihon ja kankaan välissä.

monikäyttöinen merinosilkki

Merinosilkki on monipuolinen materiaali ympäri vuoden kuitujen hengittävyyden vuoksi. Se reagoi kehon lämpötilaan, jolloin vaate tuntuu kylmällä lämpimältä ja kuumalla viileältä.

Merinovillaa käytetään usein aluskerrastoissa, neuleissa, sekä asusteissa. Merinovilla on tunnettu pehmeydestään, mukavuudestaan sekä luonnollisesta tuntumastaan. Merinovillaiset vaatteet ovat yhä suositumpia klassisen ulkonäkönsä sekä kestävyytensä vuoksi arjessamme.

kangasalla neulottu merinosilkki

Neulomme itse Kangasalan tehtaallamme käyttämämme merinosilkin. Laadukas, Kangasalla langasta asti valmistettu merinosilkki on pehmeä ja miellyttävä materiaali. Neuloksen neliöpaino on 160g/m2.

Lue lisää

Parasta hoitoa merinosilkille

Tutustu, miten hoidat merinosilkkituotteita.

Lue lisää