Merinovilla

Merinovilla

Merinovillan alkuperä

Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Merinovillasta tekee erityisen sen kuidun pituus ja ohuus. Kuitu on pidempää ja ohuempaa kuin normaalissa villassa, mikä nostaa materiaalin käyttömukavuutta merkittävästi. Huikeiden ominaisuuksiensa ansiosta merinovilla on erinomainen materiaali ulkoiluun ja liikuntaan, jossa vaatteilta vaaditaan myös kosteuden siirtokykyä.

Merinovilla lämmittää ja viilentää

Merinovilla on materiaali, joka on luonnostaan hengittävä, kevyt ja vedenkestävä. Se on myös erittäin pehmeää, mikä tekee siitä ihanteellisen materiaalin vaatteisiin. Toisin kuin perinteinen villa, merinovilla ei kutita ja voit käyttää sitä ihan alimpana kerroksena pukeutumisessa. Merinovillan monikäyttöisyyttä kuvaa se, että sitä voidaan käyttää sekä lämpimissä että viileissä sääolosuhteissa.

Kestävä ja ympäristöystävällinen

Merinovilla kestää hyvin kulutusta. Se on puhdas luonnontuote, jonka hoitaminen ja puhdistaminen on helppoa. Merinovillaa ei tarvitse pestä yhtä usein kuin synteettisiä materiaaleja, mikä auttaa vähentämään sen hoitoon tarvittavan veden, energian ja pesuaineen määrää. Tämä tekee siitä erittäin ympäristöystävällisen vaatevalinnan. Koska merinovilla on luonnontuote, siitä ei irtoa mikromuovia ympäristöön.

Merinovilla siirtää kosteutta

Yksi merinovillan ylivoimaisia ominaisuuksia on sen kyky käsitellä kosteutta. Materiaali hylkii vettä, mutta on myös erittäin imukykyinen. Vaikka merinovilla imisi itseensä kosteutta, se ei silti tunnu märältä, koska pinta on edelleen kuiva. Merinovilla siirtää kosteutta iholta ja pitää ihon kuivana ja lämpimänä. Se on myös luonnostaan antibakteerinen materiaali, minkä ansiosta vaatteet eivät ala haista pitkänkään käytön jälkeen.

Merinovilla on mainio materiaali sellaisenaan, mutta sitä voi yhdistää myös muiden materiaalien kanssa. Kun merinovillaan lisätään silkkiä, saadaan merinosilkkiä.

 Merinovilla:

  • Lämmittää kylmällä, viilentää kuumalla
  • Siirtää ja haihduttaa kosteutta iholta
  • Ei syty tai pala helposti
  • On rypistymätön materiaali
  • On luonnostaan antibakteerinen
  • On pehmeä eikä kutita kuten normaali villa

Mulesing-vapaa merinovilla

Luonnon, ympäristön ja eläinten hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää. Siksi Tam Silk käyttää tuotteissaan ainoastaan mulesing-vapaata merinovillaa. 

Kysy meiltä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tämän lomakkeen kautta.