Merinovillaa käytetään usein kerrastoissa, ihanan lämpöisissä neuleissa, sekä asusteissa, kuten kypärämyssyissä ja huiveissa. Villa-nimitystä käytetään lampaasta saatavista kuiduista. Merinovilla on tunnettu pehmeydestään, mukavuudestaan sekä luonnollisesta tuntumastaan. Merinovilla ei kutia iholla, joten se sopii myös herkkäihoisille. Merinovillapohjaiset vaatteet ovat yhä suositumpia klassisen ulkonäkönsä sekä kestävyytensä vuoksi arjessamme. 

Merinovilla materiaalina

Mikään ei ole mukavampaa ihoa vasten kuin merinovilla. Merinovilla on luonnollisesti antimikrobinen ja merinovilla myös säätelee lämpötilaa olosuhteiden mukaan: kylmällä kelillä se tuntuu ihanan lämpöiseltä, kun taas lämpöisellä kelillä merinovilla tasaa lämpötilaa mukavasti. Merinovillavaatetta voi käyttää kaikissa tilanteissa: merinovilla sopii täydellisesti alusasuksi päällysvaatteiden alle, tai sitten ihanan lämpöiseksi asusteeksi talven pakkasia vastaan. Merinovillaiset alusasut ovat vuosien saatossa nousseet suosioon. 

Villasilkkikerrasto

Villasilkkikerrastomme materiaalina on käytetty 85 % merinovillaa. 

Merinovillan etuja

 • Villa eristää hyvin lämpöä ja imee kosteutta, se on pehmeää, ilmavaa, joustavaa ja hylkii likaa.
 • Villasta valmistetut tuotteet tuntuvat kosteanakin lämpimiltä.
 • Villa ei rypisty helposti ja rypyt oikenevat vaatteen levätessä.
 • Villa on paloturvallinen luonnonkuitu.

Merinovilla keritään merinolampaista. Kaikki käyttämämme villa lasketaan merinovillaksi, sillä käyttämämme villan hienous on 19,2 mikronia. Kaikki villat, joiden hienous on alle 23 mikronia luokitellaan merinovillaksi ja meidän villamme lukeutuu superhienoksi merinovillaksi. Maailmalla tuotetusta villasta vain 15 % lukeutuu superhienoksi, joten voit olla varma, että meidän vaatteemme ovat kotimaista huippulaatua. 

Eettisesti tuotettu merinovilla

Eettisyys on meille hyvin tärkeää ja kaikki Tam-Silkin merinovillatuotteet ovatkin mulesing-vapaita. Vuodesta 2019 lähtien olemme ostaneet vain villalankoja, joiden toimittaja pystyy lupaamaan mulesing-vapauden.

Merinovillan tekniset tiedot: 

Tam-silkin villa/silkki-neuloksen sidos 1×1 ribb, neliömassa  n.200  gr/m2.. Tam-Silkin villasilkkilanka ostetaan Euroopasta Südwollelta (Saksa) ja Filiviviältä (Italia). 

Merinovillaisen vaatteen huolto-ohjeet: 

 • Puhdista villavaate ensisijaisesti tuulettamalla ja poistamalla tahrat paikallisesti.
 • Kohenna neuleen yleisilmettä poistamalla nypyt nukkakammalla ja harjaamalla pehmeällä vaateharjalla.
 • Jos tuuletus ei raikasta tarpeeksi, kokeile höyryttämistä.
 • Merinovillan pesu: Mikäli merinoneule vaatii pesua, tarkista aina pesuohje materiaalilapusta.
 • Yleensä neuleet pestään matalissa asteissa (30-40 astetta) joko käsin tai pesukoneen hienopesuohjelmalla. Villa kutistuu myös liian kylmässä pesuvedessä.
 • Käytä pesussa mietoa, villalle tarkoitettua pesuainetta.
 • Säilytä ilmavasti, hyllylle laskostettuna.