Lähivaate-aate

VERRATTOMIA LÄHIVAATTEITA SUOMESTA

Tam Silkin vaatteet kertovat meille tärkeistä asioista: mukavuudesta, käytettävyydestä, kestävyydestä ja kotimaisuudesta.

VAATTEET VALMISTETAAN TÄÄLLÄ KANGASALLA

Meillä on sadan vuoden kokemus suomalaisista vartaloista. Siinä ajassa olemme oppineet tuntemaan kurvien ja käytettävyyden salaisuudet. Tälle pohjalle rakennamme valikoimamme tarpeellisia, mukavia ja katsetta kestäviä vaatteita.

Me emme toimi pikamuotibisneksessä, vaan teemme vaatteita kotimaisin voimin käytettäviksi ja kysynnän mukaan. Tam Silkin vaatteilla on Avainlippu-tunnus, joka on tae tuotteen, mutta myös yrityksen omistuksen ja hallinnon, kotimaisuudesta. Lue lisää Avainlippu-tunnuksesta.

Leikkaamossa ja ompelimossa työskentelee tekstiilialan ammattilaisia. Meille on tärkeää, että työstä maksetaan kohtuullinen korvaus ja hyvistä työolosuhteista pidetään huolta. Tam Silkille myönnettiin ensimmäisenä tekstiilialan toimijana Yhteiskunnallinen yritys -tunnus. Tunnuksen voi saada yritys, joka toiminnallaan ratkoo yhteiskunnallisia haasteita ja toimii kestävän hyvinvoinnin rakentajana. Lue lisää Yhteiskunnallinen yritys -tunnuksesta.

TARKOIN VALIKOIDUT JA VASTUULLISESTI TUOTETUT MATERIAALIT

Vaatteen pitää olla päällä ylellisen mukava ja käytössä toimiva. Valitsemme aina vaatteisiimme luonnollista alkuperää olevan materiaalin, kun se on käyttötarkoitukseensa parasta. Tiedämme missä ja miten meille tulevat materiaalit valmistetaan. Teemme jopa osan neuloksista langasta lähtien itse.

Villalangat tulevat meille vain sertifioiduilta tuottajilta, jotka pystyvät lupaamaan niiden olevan mulesing-vapaita. Me näemme mulesing-menetelmän eläinrääkkäyksenä, emmekä käytä sellaista materiaalia, jonka valmistus on vaatinut kyseistä toimenpidettä. Mulesing-menetelmä on kokonaan kielletty EU:n alueella. Ostamme käyttämämme langat Euroopasta, jolloin voimme olla varmoja, että ne ovat mulesing-vapaita.

Silkin tuotantoprosessi on avattu tässä dokumentissa: How is Silk Made. Dokumentin kuvaama prosessi on yhteistyökumppaneidemme vahvistama. Käyttämämme silkki eroaa dokumentissa kuvatusta vain siinä, että valmistaja pystyy hyödyntämään tuotannossaan silkin kelaukseen soveltumattomat kokongit. Langan silkkiosuutta ei ole sertifioitu. 

Bambuneuloksessa on OEKO-TEX STANDARD 100 sertifikaatti (valmistus tuoteluokan 1 mukaisesti). Oeko-Tex - merkillinen tuote ei sisällä haitta-aineita kuten torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Bambuneuloksen lanka ostetaan Euroopasta, ja langan alkuperämaa on Indonesia. Kangas neulotaan ja värjätään Virossa. Bambuviskoosia valmistetaan kestävästi viljellystä bambusta, ei pandojen ruuasta. Bambuneulokset tulevat meille valmiina, koska muualla se homma osataan paremmin. 

Käyttämällämme puuvillalla on GOTS-sertifikaatti, joka varmistaa langan valmistuksen olevan ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää. 

Neuloksissa käytetään tarvittaessa sekoitteena elastaania tai modaalia. Niiden tehtävä on tehdä vaatteista kestävämpiä, istuvampia ja mukavampia, käyttötarkoitukseensa paremmin sopivia.

Lue lisää materiaaleista täältä.

VAATTEEN MATKA MEILTÄ SINULLE EI OLE PITKÄ

Olemme ketteriä tuomaan mallistoon hyviä tuoteideoita, myös asiakkaiden toiveita. Suunnitteluprosessista valmiiksi myytäväksi tuotteeksi voi nopeimmillaan mennä vain muutamia viikkoja. Taskukalsarit olivat asiakkaan idea ja niistä tuli myyntihitti muutamassa kuukaudessa ensimmäisen lampun syttymisestä.

Koko tuotantoketju suomalaisesta muotoilusta kotimaiseen valmistukseen on vastuullinen, läpinäkyvä ja jäljitettävissä. Siitä Tam Silkille on myönnetty Design from Finland -merkki. Tutustu tarkemmin DFF-merkkiin.

Vaatteet lähtevät sinulle varastoltamme keskimäärin 24 tunnin sisällä tilauksesta. Kaikki Tam Silkin vaatteet valmistetaan, viimeistellään ja pakataan omalla tehtaallamme, josta kotimaiset kuljetuspalvelut toimittavat paketit verkkokaupasta kuluttajalle tai jälleenmyyjälle muutamassa päivässä.

Pakkaamme kaikki tuotteemme kotimaisiin ympäristöystävällisiin pakkauksiin. Pakkausmateriaali on suomalaisen Papticin innovaatio, joka korvaa kierrätettävän muovin pakkausmateriaalinamme pikkuhiljaa. Emme hävitä roskana mitään meille hankittua. Jokaiselle vaatteelle, ylimääräiselle tarvikkeelle ja materiaalille löydetään sopiva käyttö ja tarvitsija. Olemme silläkin tavalla tarkkoja tekemisistämme.

Voit tuntea olosi hyväksi meidän vaatteissamme. Ostamalla Tam Silkin vaatteen kerrot meidän kanssamme samaa tarinaa kotimaisuuden, kestävyyden, käytettävyyden ja mukavuuden tärkeydestä.

Blogissamme, Kangasalan ajatuksia, kerrotaan lisää ajatuksistamme ja arvoistamme, sekä arjen havainnoista suomalaisen vaatetehtailijan silmälasien läpi. Tervetuloa tutustumaan meihin paremmin: Kangasalan ajatuksia.

Kysy meiltä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tämän lomakkeen kautta.