Siirry sisältöön
0

Ostoskorisi on tyhjä

Jatka ostoksia

Läpinäkyvyys

Haluamme olla läpinäkyviä tekemisessämme

Me haluamme olla läpinäkyviä sinulle päin kaikessa mitä teemme. Kerromme kuten asiat on. Kaikki ei ole vielä ihan täydellistä, mutta joskus pienetkin askeleet oikeaan suuntaan vievät aikaa myöten maaliin.

Langasta neulokseksi

Teemme osan neuloksista itse. Kaikki villat ja puuvillat tehdään langasta lähtien meillä. Olemme kehittäneet neulosten tuntua, kestävyyttä ja vastuullisuutta jo lähes sadan vuoden ajan. Tuotteissa meille on tärkeintä niiden pehmeys, mukavuus ja kestävyys. Ja että tiedämme kuka ne tekee ja missä oloissa.

Bambua emme osaa neuloa, joten se tulee meille valmiina neuloksena, luotettavilta toimittajilta, jotka ovat selvittäneet alkuperät ja olosuhteet neulostuotannossa.

Langat

Ostamme käyttämämme merinosilkkilangat yhteistyökumppaneiltamme Saksasta ja Italiasta. He puolestaan kehräävät langat raaka-aineista, joista merkittävä osa tulee Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Etelä-Amerikan maista, mm. Argentiinasta. Me ostamme langat EU:n sisältä siksi, että voimme luottaa yhteistyökumppaneiden toimivan unionin säännösten mukaisesti.

Langat ostamme Südwollelta ja Filiviviltä Euroopasta. Silkki on peräisin Kiinasta. Silkin tuotantoprosessi on avattu tässä dokumentissa: How is Silk Made. Dokumentin kuvaama prosessi on yhteistyökumppaneidemme vahvistama. Käyttämämme silkki eroaa dokumentissa kuvatusta vain siinä, että valmistaja pystyy hyödyntämään tuotannossaan silkin kelaukseen soveltumattomat kokongit. Hylätyistä kokongeista valmistaja tekee katkokuitua, joka voidaan sekoittaa villan kanssa. Langan silkkiosuutta ei ole sertifioitu.

Langat ovat Ökotex-sertifioituja. 

 Merinosilkki ja merinovilla

Tam Silkin merinosilkkineuloksen sidos on 1×1 ribb, neliömassa 160 g/m2. Merinosilkkilangan ostamme Euroopasta Südwollelta (Saksa) ja Filiviviltä (Italia). Villan hienous on 19,2 mikronia ja kaikki villa, jonka hienous on pienempi kuin 23 mikronia, luokitellaan merinoksi. Tam Silkin villa on siis aina merinoa. Lisäksi villa, jonka hienous on pienempi kuin 19,5 mikronia, katsotaan superhienoksi (superfine).

Vuodesta 2019 lähtien olemme ostaneet vain villalankoja, joiden toimittaja pystyy lupaamaan niiden olevan mulesing-vapaita. Me näemme mulesing-menetelmän eläinrääkkäyksenä, emmekä käytä sellaista materiaalia, jonka valmistus on vaatinut kyseistä toimenpidettä.

Kaikki käyttämämme neulokset tehdään meillä Kangasalla, omilla neuloskoneillamme. 

 Neuloksen käsittelyt 

Neulomisen jälkeen neulos pestään ja tarvittaessa myös värjätään. Pyrimme ostamaan lankamme valmiiksi värjättyinä jotta lopputulos on tasaisempi ja laadukkaampi. Pesu tehdään siksi, että neuloksen ominaisuudet muuttuvat ensimmäisessä pesussa: neulos pehmenee ja kutistuu. Näin asiakas saa tuotteen, jonka ominaisuudet eivät muutu ensimmäisessä kotipesussa.

 Leikkuu ja ompelu

Valmiit neulokset leikataan käsin omalla tehtaallamme pahvikaavojen avulla. Meillä on pahvikaavoja useilta vuosikymmeniltä, ja voimme käyttää niitä esimerkiksi vanhojen mallistojen uustuotantoon. Tam Silk on lähes 100-vuotias yritys, joka pyrkii hyödyntämään historiaansa.

Kun neulokset on leikattu sopiviksi paloiksi, ne ommellaan. Ompelussa yksi henkilö tekee yleensä yhtä vaihetta, ja tuote siirtyy toiselle henkilölle seuraavan vaiheen ompelua varten. Lopulta tuote on valmis, minkä jälkeen se siirtyy laaduntarkistukseen ja pakkaamoon.

 Pakkaus

Pakkaamme tuotteemme tällä hetkellä Tam Silkin omiin kierrätettäviin polypropeenimuovipusseihin. Pussin voi kierrättää viemällä sen muovipakkausten keräyspisteelle. Pahvin voi laittaa pahvikeräykseen. Kummatkin pakkaustuotteet valmistetaan Suomessa.

 Varastointi

Kun tuotteet on pakattu omiin tuotepakkauksiinsa, ne joko varastoidaan tai lähetetään suoraan jälleenmyyjille tai asiakkaille. Varastotilat ovat tehtaamme yhteydessä Kangasalla.

 Postitus ja kuljetus 

Tam Silk käyttää kuljetukseen kuluttaja- ja jälleenmyyjäasiakkailleen kotimaisia rahtipalveluita. Nämä kuljetukset toimitetaan maanteitse.

 Henkilöstä

Meille henkilöstön hyvinvointi ja viihtyminen on tärkeää, joten panostamme siihen. Teemme kahdesti vuodessa henkilöstön tyytyväisyyskyselyn, jossa keräämme paitsi tietoa työviihtyvyydestä, myös ideoita asioiden parantamiseksi.

Kysy meiltä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tämän lomakkeen kautta.