Ohita

Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksiin | tilaus lähtee meiltä keskimäärin 17 tunnissa

Haluamme tuoda yrityksemme toiminnan mahdollisimman läpinäkyvänä esille. Valmistamme vastuullisia ja kestäviä alusvaatteita Suomessa. 

Langat

Ostamme lankaa yhteistyökumppaneiltamme Saksasta ja Italiasta. Nämä yhteistyökumppanit kehräävät langat raaka-aineista, jotka ostetaan eri puolilta maailmaa. Merkittävä osa lankojen materiaaleista tulee Australiasta, Uuden-Seelannista ja Etelä-Amerikasta mm. Argentiinasta. Lankojen materiaalia myydään raaka-ainepörsseissä vastaavalla tavalla kuin muitakin raaka-aineita. Me ostamme langat EU:n sisältä siksi, että voimme luottaa yhteistyökumppaneiden toimivan EU:n säännösten mukaisesti. Langat ovat Ökotex sertifioituja. Puuvilla on GOTS sertifioitua. GOTS varmistaa langan valmistuksen olevan ekologisesti sekä sosiaalisesti kestävällä pohjalla.

Mulesing-vapaus

Mulesing-menetelmää käytetään lähinnä vain Australiassa estämään kärpäsiä munimasta lampaiden peräaukon lähettyville. Meidän mielestämme se on eläinrääkkäystä emmekä tahdo käyttää sellaista materiaalia, joka johtaa tällaisen menetelmän käyttöön. Vuodesta 2019 lähtien olemme ostaneet vain villalankoja, joiden toimittaja pystyy lupaamaan mulesing-vapauden.

Silkin alkuperä

Käytämme merinovillasilkkiä sekoitussuhteessa 85% merinovillaa ja 15% silkkiä. Langat ostetaan Südwollelta ja Filiviviltä Euroopasta. Merinosilkkilangan silkki on peräisin Kiinasta. Silkin tuotantoprosessi on avattu tässä dokumentissa How is Silk Made (englanniksi). Käyttämämme lankavalmistajat ovat vahvistaneet, että tämä dokumentti kuvaa silkin tuotantoprosessia. Käyttämämme silkki eroaa dokumentissa kuvatusta prosessissa vain sillä, että valmistaja pystyy hyödyntämään tuotannossaan silkin (lähes jatkuvakuituinen) kelaukseen soveltumattomat kokongit. Hylätyistä kokongeista valmistaja tekee katkokuitua joka sitten voidaan sekoittaa villan kanssa. Langan silkkiosuutta ei ole sertifioitu.

Merinovillasta

Tam Silkin merinovillasilkki-neuloksen sidos 1×1 ribb, neliömassa  160 g/m2. Merinovillasilkkilangan ostamme Euroopasta Südwollelta (Saksa) ja Filiviviältä (Italia). Villan hienous on 19,2 mikronia ja kaikki villa, jonka hienous on pienempi kuin 23 mikronia luokitellaan merinovillaksi eli Tam Silkin villa on aina merinovillaa. Lisäksi villa, jonka hienous on pienempi kuin 19,5 mikronia katsotaan superhienoksi (engl. superfine).

Neulosvalmistus

Pääosa käyttämästämme neloksesta syntyy meidän omilla neuloskoneilla. Voimme tehdä myös värillisiä neuloksia käyttämällä värjättyä lankaa tai värjäämällä itse neuloksen jälkikäteen. Esimerkiksi merinovillasilkistä teemme mustaa ja luonnonvalkoista sekä harmaata neulosta, joista jälkimmäinen on vain sekoitus kahdesta ensimmäisestä langasta.

Ostoneulokset

Käytämme jonkin verran ostoneuloksia. Ostamme ostoneuloksia pääasiassa kotimaasta Orivedeltä ja jonkin verran eurooppalaisilta kumppaneilta Saksasta ja Belgiasta. Esimerkiksi bambu on ostoneulos.

Neuloksen käsittelyt

Osa neuloksista tulee pestä neulonnan jälkeen. Käytämme neuloksiamme pesussa Nivalassa ja Kyröskoskella. Meillä ei tällä hetkellä ole Kangasalla omaa pesumahdollisuutta. Pesu tehdään siksi, että neuloksen ominaisuudet muuttuvat ensimmäisessä pesussa: neulos pehmenee ja kutistuu. Näin asiakas saa tuotteen, jonka ominaisuudet eivät muutu ensimmäisessä kotipesussa.

Leikkuu

Valmiit neulokset leikataan käsin omalla tehtaallamme pahvikaavojen avulla. Meillä on pahvikaavoja useilta vuosikymmeniltä ja voimme käyttää näitä esimerkiksi vanhojen mallistojen uustuotantoon. Tam Silk on lähes 100-vuotias yritys, joka pyrkii hyödyntämään historiaansa.

Kokoonpano eli ompelu

Kun neulokset on leikattu sopiviksi paloiksi ne menevät ompeluun. Ompelussa yksi henkilö tekee yleensä yhtä vaihetta ja tuote siirtyy seuraavalle henkilölle seuraavan vaiheen ompelua varten. Lopulta tuote on valmis, jonka jälkeen se menee laaduntarkistukseen ja pakkaamoon.

Pakkaus

Pakkaamme tuotteemme tällä hetkellä Tam Silkin omiin kierrätettäviin muovipusseihin (polypropeeni). Muovipussin voi kierrättää laittamalla pussi muovipakkausten keräyspisteelle. Pahvin voi laittaa pahvikeräykseen. Kummatkin pakkaustuotteet valmistetaan Suomessa.

Varastointi

Kun tuotteet on pakattu omiin tuotepakkauksiinsa ne joko varastoidaan tai lähetetään suoraan jälleenmyyjäasiakkaillemme tai verkkokauppa-asiakkaillemme. Varastotilat ovat tehtaamme yhteydessä Kangasalla.

Postitus ja kuljetus

Tam Silk käyttää kuljetukseen kuluttaja- ja jälleenmyyjäasiakkailleen kotimaisia rahtipalveluita. Nämä kuljetukset toimitetaan maanteitse. 

Henkilöstö

Meille henkilöstön hyvinvointi ja viihtyminen on tärkeää, joten panostamme siihen. Teemme kahdesti vuodessa henkilöstön tyytyväisyyskyselyn, jossa keräämme tietoa paitsi työviihtyvyydestä niin myös ideoita asioiden parantamiseksi.