Merinosilkin hoito-ohje

Merinovilla tarvitsee vesipesua harvoin, ja tästä syystä merinovillasilkistä valmistettu vaate on helppohoitoinen sekä "itsepuhdistuva". Villakuidun ominaisuuksiin kuuluu, että se hylkii likaa luonnostaan. Merinovillan tärkein hoito-ohje onkin tuotteen tuulettaminen.

Tam Silk merinosilkki

Merinovillan hoito

Merinovilla kaipaa vesipesua hyvin harvoin, koska villakuitu hylkii likaa luonnostaan. Merinovillan tärkein hoito-ohje onkin tuotteen tuulettaminen. Tuuletus poistaa tuotteeseen tulleita hajuja, ja täten tuuletus myös raikastaa tuotetta. Tuotteen voi tuulettaa esimerkiksi laittamalla sen talvella ulos.

Tuotteeseen tulleen yksittäisen tahran tai lian voi paikallisesti puhdistaa esimerkiksi sappisaippualla. Tuotteen pesemisessä kannattaa huomioida käytettävä pesuaine. Tavallinen pesuaine irroittaa villasta sen luontaista rasvaa, jolloin kestävyys ja antibakteeriset ominaisuudet kärsivät villatuotteessa.

Tuotteen tarkemmat hoito-ohjeet löydät aina tuotteemme pesulapusta.

Lumipesu talvella

Merinovillasilkkinen vaate pitää talven aikaan lumipesusta. Vie merinovillasilkkinen vaate ulos pakkasella, ja levitä vaatteen päälle lunta. Jätä vaate hetkeksi lumeen tuulettumaan, ja vie hetken päästä sisälle kuivumaan.

Meidän käyttämä merinovillasilkki on 100% luonnonkuitua, jossa ei ole käytetty keinokuituja. Hoida tuotetta hienona ja laadukkaana materiaalina sen ominaisuuksia kunnioittaen. 

Pelkästään luonnonkuiduista tehty tuote ei ole paras vaihtoehto aktiiviliikuntaan, jossa tulee paljon hankausta (esim. pyöräily tai hiihto). Käytä merinovillasilkkituotteita rauhallisemmissa lajeissa. 

Neuloksen paikkaus

Jos merinovillasilkkineulokseen tulee reikä, se kannattaa paikata. Paikkaus onnistuu samalla tavalla kuin muidenkin villan ja neulosten paikkaaminen.

Hoito-ohje:

  • Merinovillasilkkineulos on pesuviimeistelty, joten siitä tehtyjä tuotteita ei  tarvitse pestä ennen käyttöön ottamista.
  • Konepesu 30 °C villaohjelmalla nurinpäin käännettynä, saman sävyisten vaatteiden kanssa.
  • Suositellaan pesupussin käyttöä.
  • Käytä merinovillan ja silkin pesuun tarkoitettua hellävaraista neutraalia pesuainetta.
  • Muotoillaan kosteana kevyesti pituussuuntaan.
  • Älä käytä kuivausrumpua.
  • Tuuleta merinovillasilkkinen vaate usein ja pese harvoin. 
  • Suosittelemme, että tahran tullessa vaatteeseen pesemään mieluummin paikallispesuna esimerkiksi sappisaippuan kanssa. 

Säilytä merinovillasilkkinen vaate suljetussa pussissa. Tämä estää sen, ettei vaatteeseen pääse käsiksi esimerkiksi turkiskuoriaiset. Näin merinovillasilkkinen vaate säilyy käytössä myös pidempään, kun se on oikein säilytettynä vuodesta toiseen. 

Kysy meiltä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tämän lomakkeen kautta.