Villasilkki

Villasilkki on pehmeä ja lämmin materiaali,  joka hengittää ja pitää kuivana. Nimi villasilkki tulee materiaalin koostumuksesta: villasilkkimme on 85 % villaa ja 15 % silkkiä. Neulomme itse käyttämämme villasilkin, ja villa on korkealaatuista, mulesing-vapaata merinovillaa

Villasilkki materiaalina

Villasilkki on monipuolinen materiaali ympäri vuoden: villasilkki on ohut ja miellyttävä pitää päällä. Villasilkillä on sama kiilto ja hohde kuin kashmirilla. Materiaali on erittäin joustavaa, joten vaatetta valitessa ei kannata ottaa liian isoa kokoa. 

Yhdet rakastetuimmat tuotteistamme ovatkin ihanat villasilkkipitkikset. Täydellinen valinta niin pimeneviin syysiltoihin, kuin lopputalven kirpeisiin pakkasiin! Ihania villasilkkisiä tuotteita ovat myös kaulurit, erilaiset ponchot, säärystimet sekä huivit

 

Pitkikset villasilkistä

Villasilkkiset pitkikset tuntuvat ihanalta päällä.

Villasilkki sopii silkin ansiosta hyvin myös herkälle iholle, sillä se ei ärsytä ihoa samalla tavalla kuin muut, karkeammat villat. 

Villasilkki on materiaalina miellyttävä ihoa vasten, eikä tarvitse allensa muita kerrastoja. Villasilkki ei myöskään nukkaannu yhtä helposti kuin muut villat.

Villakuidulla on itsepuhdistuva ominaisuus: se sitoo ja neutraloi hajuja erinomaisesti muihin kuituihin verrattuna. Tästä syystä villasilkistä valmistettu vaate on helppohoitoinen sekä itsepuhdistuva. Villasilkkinen vaate ei haise, koska villan keratiini tuhoaa iholta hajuja aiheuttavia bakteereja.

Silkki lankaan tulee Kiinasta. Silkkiä saadaan viljellyn silkkiperhosen toukan kehräämästä kotelosta sekä myös villiperhosen koteloista. Silkki on ohut, luja ja taipuisa kuitu, jossa on hieno kiilto. Silkkituotteet imevät hyvin kosteutta ja ovat lämpimiä. Rypyt oikenevat helposti ja tuotteet kuivuvat nopeasti.

Silkin alkuperä

Käytämme villasilkkiä sekoitussuhteessa 85% villaa ja 15% silkkiä. Villa on merinovillaa. Langat ostetaan Südwollelta ja Filiviviltä Euroopasta. Kummankin langan silkki on peräisin Kiinasta. Silkin tuotantoprosessi on avattu tässä dokumentissa How is Silk Made (englanniksi). Käyttämämme lankavalmistajat ovat vahvistaneet, että tämä dokumentti kuvaa silkin tuotantoprosessia.

Käyttämämme silkki eroaa dokumentissa kuvatusta prosessissa vain sillä, että valmistaja pystyy hyödyntämään tuotannossaan silkin (lähes jatkuvakuituinen) kelaukseen soveltumattomat kokongit. Hylätyistä kokongeista valmistaja tekee katkokuitua joka sitten voidaan sekoittaa villan kanssa. Langan silkkiosuutta ei ole sertifioitu.

 

Villasilkkisen vaatteen huolto-ohjeet: 

  • Villasilkkineulos on pesuviimeistelty, joten siitä tehtyjä tuotteita ei tarvitse pestä ennen käyttöön ottamista.
  • Konepesu 30 °C villaohjelmalla nurinpäin käännettynä, saman sävyisten vaatteiden kanssa. Suositellaan pesupussin käyttöä.
  • Käytä villan ja silkin pesuun tarkoitettua hellävaraista neutraalia pesuainetta.
  • Muotoillaan kosteana kevyesti pituussuuntaan.
  • Älä käytä kuivausrumpua.
  • Tuuleta usein ja pese harvoin.

Kysy meiltä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tämän lomakkeen kautta.