Älä pese sitä paitaa!

Älä pese sitä paitaa!

Olen tänä kesänä täyttämässä pyöreitä vuosia ja päätin antaa itselleni lahjaksi lihakset. Se on lahja, josta on hyötyä yleisenä hyvinvointina heti, ensi talven liukkailla tasapainoillessa, ja varmaan vuosiksi eteenpäin.

Olen patalaiska ihminen ja ostin siksi itselleni treenaajan, joka pitää minut polulla ja opettaa liikeratoja, jotta en tee enemmän hallaa kuin hyötyä niiden painojen kanssa. Aluksi tapasimme tiheästi viikoittain ja nyt kevätkaudella harvemmin. Siinä välissä käyn salilla noudattamassa neuvojaan ihan itsekseni. 

Tein ihmiskokeen. Ostin merinosilkkisen t-paidan syyskuussa samaan aikaan, kun aloin käydä kuntosalilla treenaamassa. Ajattelin testata, miten toimii se yksi myyntivalttimme, joka sanoo älä pese liian usein. Minä sanon nyt, että älä pese ollenkaan!  Kun vaatteessa on vain luonnonkuituja, niin se on kuin taikuutta: Se ei ala haista. 

Nyt on testattu. Melkein neljäkymmentä viikkoa olen pitänyt paitaa päälläni kaksi kertaa viikossa. Olen hikoillut syksyn halloweenherkut, maukkaat jouluruoat ja vappusimat kehostani ja todennut että kyllä, paita toimii!

Olen pessyt paidan kerran. Ihmiset eivät myönnä, että haisen (vaikka olen sitä kysynyt!). Olen pyytänyt treenaria sanomaan heti, jos minut haistaa ennen kuin näkee, eikä tätä ole vielä tapahtunut. Olen itse nuuhkinut kainaloitani vähän vaivaannukseen asti. 

Hajua ei vaan löydy. 

Aina salilta tullessani olen toki ottanut paidan pois kassista ja ripustanut henkarille. Osan kerroista on henkari kiikutettu ulos parvekkeelle, lumisateeseen, sumuun, illanhämyyn. Seuraavana aamuna paita takaisin sisälle ja illalla pakattu kassiin. Ei hajua. Ei edes vähää. 

Sen ainoan pesukerran aiheutin itse, koska kaadoin rinnuksilleni treenin jälkeen smoothieta, josta jäi raita banaania rintamukseen. Pesin paidan käsin ja kuivasin. Ja taas mentiin. 

Tästä oppineena ja entistä ponnekkaammin sanon: ÄLÄ PESE merinosilkkistä vaatettasi! Tuuleta se ja se on kuin uusi. 

Kerrasto kiittää, ympäristö kiittää ja kaikki voittavat. Ja sepä on hienoa se. 

Hajuttomin terveisin, 
Kati

Lue seuraavaksi

Kirjekavereita
Valintoja

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.