Kotimaisuudesta

Kotimaisuudesta

Me olemme kotimainen yritys. Mitä se tarkoittaa ja mitä väliä, missä tavarat tehdään? Ihan aiheellinen kysymys.

En usko siihen, että jossain osataan tehdä asioita paremmin kuin toisaalla. Ei Liperissä olla parempia kuin Luvialla ainoastaan postinumeron perusteella, eikä passin väri määrittele osaamisen tasoa. Osaaminen on osaamista, ja sitä löytyy kaikkialta. 

Siinä mielessä kotimaisuudella on väliä, että emme ole pelkästään tavaran tuottaja ja valmistaja. Olemme myös työnantaja, veronmaksaja ja yhteiskunnan jäsen. Meillä on töissä ihmisiä, jotka maksavat veronsa tähän maahan ja tämän yhteiskunnan yhteiseen kassaan. Sieltä niitä maksettuja veroja taas käytetään teiden kunnostukseen, poliisien palkkoihin ja uimarantojen kyltteihin. Eikä nyt lähdetä tässä miettimään, onko ne käytetty oikein – se on ihan toinen keskustelu. 

Työllistämme myös alihankkijoita ja ostamme palveluita muilta paikallisilta firmoilta. Meillä käy Postin sekä Matkahuollon autot pihassa päivittäin, joku tyhjää meidän roskikset ja joku auraa parkkipaikan. Kaikille näille maksetaan meidän kassasta rahaa, josta he saavat palkkaa ja osaltaan pyörittävät tätä yhteiskuntaa. Niinhän sen pitääkin olla.

Me maksamme yhtiönä veroja: suoraa tuloveroa sekä epäsuorasti arvonlisäveron ja muiden maksujen kautta. Rahat kilahtavat yhteiseen kassaan, josta ne ohjataan johonkin hyvään – meille kaikille. Vastuullisuudesta puhutaan paljon, ja tämäkin on vastuullisuutta. Olemme osa yhteiskuntaa ja osallistumme kaiken ylläpitoon veronmaksun sekä työllistämisen kautta. 

Yhdessä. Me täällä Kangasalla, sinä siellä missä oletkin. 

Terveisin, Kati

Lue seuraavaksi

Kuosittelu
Naistenpäivä – juhlapäivä

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.