Naistenpäivä – juhlapäivä

Naistenpäivä – juhlapäivä

Jokainen syy juhlaan on oikea. Elämässä ei ole riittävästi juhlittavaa, joten juhlitaan ihmiset – vaikka ihan joka päivä! 

Huomiona sanottakoon heti alkuun, että sana juhliminen on kostunut kulmista: me mietimme heti jotain alkoholipitoista, kun puhutaan juhlimisesta. Minä en puhu nyt siitä. 

Minulle juhla on hetkeen pysähtymistä ja hetkestä nauttimista jonkun kanssa. Syy voi olla kolmetoista vuotta sitten ollut ensitapaaminen ihanan ihmisen kanssa, pyöräilykauden juhlistaminen tai sitten vaikka sen juhliminen, että on laskiainen. Juhla on lämmin olo sisällä. Se on hetken jakamista jonkun kanssa. Se on sitä, että on lähellä: fyysisesti, puhelimitse tai edes ajatuksissa. Toisaalta voi juhlia itsekseenkin. Kaikki käy – juhla on mielentila.

Yksi oleellinen asia on, että yhden juhla ei ole toiselta pois. Tänään juhlitaan sinua, huomenna naapurin Jaskaa, ylihuomenna minua. Yhden juhla ei paina toisia alas, vaan nostaa ihmisen tai asian hetkeksi arjen harmaasta sentin ylemmäksi.

Naistenpäivä on yhtä hyvä syy juhlia kuin mikä tahansa muukin. Chicagossa viime vuosituhannen alussa jotkut päättivät juhlistaa naisia kahdeksas päivä maaliskuuta, joten mikäpäs siinä! Juhlitaan tänään siis naisia. 

Hyvä kaikki naiset ja naiseksi itsensä kokevat! 

Huomenna on epävirallisen juhlapäivälistan mukaan sitten barbipäivä, lihapullapäivä, Tekohammaspäivä ja popcornin rakastajien päivä. 

Jokaiselle jotakin, juhlitaan siis!

Terveisin, Kati

Lue seuraavaksi

Kotimaisuudesta
Kevätterveiset!

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.