LUPAUKSET ON PIDETTÄVÄ

LUPAUKSET ON PIDETTÄVÄ
Ei taida olla paljon muuta arvokkaampaa kuin maine. Emme voi hyvin yksin ja on tärkeää, että ympärillä on muita. Miten monta siinä ympärillä on, riippuu osin myös maineesta. Ja maineen voi menettää monella tapaa. Yksi on se, että ei pidä mitä lupaa.

Lupaus on hassu asia. Ennen kuin se on tullut ulos suusta, niin sinä omistat sen. Voit valita mitä lupaat, paljonko, kuinka nopeasti, mitä vaan. Kun sanot sen ääneen, niin siitä tulee toisten omaisuutta. He kuulevat mitä lupaat, etkä voi enää sitä muuttaa. Lupaus alkaa elää omaa elämäänsä.

Asiakaspalvelussa on lupaus ihan ytimessä. Me esimerkiksi lupaamme, että lähetämme ostoksesi kolmen työpäivän sisällä. Toukokuun alkuun mennessä tämän vuoden keskiarvo oli 17 tuntia tilauksesta. Seuraan tätä kuin haukka, koska emme voi olla huonompia kuin mitä lupaamme. Parempihan saa olla, siitä harva suuttuu.

Toukokuussa sössimme. Atk-järjestelmämme kaatui yhtenä lauantaina ja pääsi käymään niin, että myimme tuotteita joita ei ollut. Eli kone ei ymmärtänyt koska tavarat loppuivat. Kun maanantaina ymmärsimme asian, oli jo liian myöhäistä. Olimme luvanneet – tässä tapauksessa myyneet – maailmalle asioita, joita ei vielä ollut. Arvaat varmaan, että oli kiperät paikat ja monella posket aika punaisena meilläpäin.

Eipä siinä muuta voinut, kun ryhtyä ratkomaan hommaa. Tuotannossa tehtiin koneet tulikuumina niitä puuttuvia tuotteita. Niitä oli satoja. Samaan aikaan minut valjastettiin siihen missä olen paras, puhumaan. Soitin noin sata puhelua saadakseni ne kuutisenkymmentä ihmistä kiinni, joiden ostospaketit odottivat puuttuvia tuotteita valmistuviksi. Sain kaikki kiinni, jollain tavalla. Huh.

Illalla olin naatti, mutta todella onnellinen. En siksi, että mokasimme. Vaan siksi, että taas kerran opin, että ihmiset ovat kilttejä, kun nostaa käden pystyyn virheen merkiksi, pyytää anteeksi ja kertoo miten moka hoidetaan. Lämmin kiitos kaikille teille. Halaisin, jos olisin käsivarrenmitan päässä!

Joku on sanonut että moka on lahja. En mene niin pitkälle. Mutta sen sanon, että lupaukset on pidettävä. Sen eteen teemme töitä joka päivä. Välillä kellahdamme kumoon. Mutta sitten vaan ylös, pyyhitään pölyt polvista ja eteenpäin – yhdessä.


Terveisin
Kati


Nyt koneet toimii 😊 Tervetuloa ostoksille verkkokauppaan!

Lue seuraavaksi

"MITEN NE KASVAAKIN NOIN PITKIKSI?" Miettii täti-ihminen
MÖKKIELÄMÄ – HYVÄSSÄ JA PAHASSA

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.