Pari sanaa mikromuovista

Pari sanaa mikromuovista

Mikromuovi on kuin suoraan kauhuelokuvista – se on näkymätöntä silmälle, sitä on joka paikassa ja se on meille vaaraksi. (Nyt tähän sopisi sellainen aavemainen musiikki väliin). Tilanne on melko huono meidän ihmisten terveyden kannalta, mutta onneksi on asioita, joita voi tehdä tilanteen parantamiseksi.  

Mikromuovi on pieniä muovinpalasia. Niitä irtoaa muovisista asioista ja vaatteista, ja ne ajautuvat veden mukana sekä kaloihin että kaloja syöviin eläimiin. Kun ihmiseen päätyy mikromuovia esimerkiksi vettä juodessa, kasaantuu hiukkaset meidän elimistöömme. Hiukkasia syntyy autonrenkaiden ja asfaltin kohdatessa toisensa, eli autolla ajaessa syntyy mikromuovia. 

Suuri mikromuovin lähde on vaatteet ja niiden pesu. Jos vaate on tehty fleecestä tai siinä on muuten paljon muovia (poly-alkuiset materiaalit), irtoaa vaatetta pestessä joka kerta järkyttävä määrä mikromuovihiukkasia.  

Luonnonkuiduissa ei sen sijaan ole muovia. Kun sitä ei ole, ei sitä irtoakaan – yksinkertaista. Jos haluat siis valita vaatteen, josta ei taatusti synny mikromuovia, niin valitse materiaaliksi merinosilkki tai bambu. Suosittelen. ❤️

Terveisin, Kati

Lue seuraavaksi

Hiihtolomalle lomps
Kuosittelu

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.