Halpatuonti tulee kalliiksi – ekologisuus ja eettisyys kannattaa

Johtuen länsimaiden tiukasta ympäristölainsäädännöstä ja korkeista työvoimakustannuksista, tekstiiliteollisuus on viimeisten vuosikymmenien aikana valunut kaukoitään. Näissä ns. halpatuontimaissa ympäristösäädökset puuttuvat osin kokonaan. Työntekijöiden asema ja olosuhteet ovat usein epäinhimilliset. Yritysten ahneus ajaa työpaikat pois Euroopasta, lisääntyneet kuljetukset saastuttavat ympäristöä ja kemikaalien käsittely tapahtuu siellä, missä niiden aiheuttamia haittoja ei huomioida. Valinta on kuitenkin ostopäätöksen tekevällä kuluttajalla.

Tam-Silk on vastuullinen, kotimainen työllistäjä, joka valmistaa laadukkaat tuotteensa alusta loppuun lähellä asiakastaan. Käytämme ekologisia materiaaleja ja tuotantoprosessimme on valvottu. Pyrimme minimoimaan leikkuujätteen määrää sekä kierrättämään ja uudelleen käyttämään eri materiaaleja pienentääksemme ympäristökuormitusta. Olemme tehneet sopimuksen Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n kanssa hoitaaksemme ympäristövastuuta pakkausmateriaalien osalta. Olemme hyvittäneet kaikista verkkokauppatilauksien kuljetuksista hiilidioksipäästöt vuodesta 2019 alkaen.

Tuotteemme on valmistettu Suomessa, suomalaisille kuluttajille. Asiakkaan tarpeiden ja tottumusten tunteminen näkyy tuotteen laadussa. Kotimaisen tuotteen ostaminen on sekä ekologisesti että kansantaloudellisesti kannattava valinta. Lisäksi siitä tulee hyvä mieli!

 

Lue lisää valmistusprosessista ja materiaalien valinnasta läpinäkyvyys-sivulta.