Tam Silkin historia

Suomalaisia vaatteita jo lähes 100 vuoden ajan

Muistatko rakastetut luomupuuvillaiset laamapaidat vuosikymmenten takaa? Tam Silkillä on vahvat juuret noiden suomalaisten klassikoiden kuin yleensäkin vaatevalmistuksen historiassa. Aikaisemmin Tampereen Silkkikutomona tunnettu kotimainen vaatemerkki Tam Silk perustettiin vuonna 1925. Siitä asti olemme olleet mukana suomalaisten arjessa. Vaatteemme valmistetaan edelleen tuohon arkeen sopiviksi.

Naisten vaatteisiin erikoistuminen

1920-luvulla Tampere oli yksi Suomen merkittävimmistä tekstiiliteollisuuskaupungeista, ja osaavaa työvoimaa oli hyvin saatavilla. Koska tehtaita oli paljon, myös niillä työskenteleviä naisia riitti kaupungissa, ja siten myös kysyntää naisten vaatteille. Ensimmäinen mainoksemme kertoi syyskuussa 1926, että “Rohkenemme suositella valmisteitamme”. Tehtaan tuotevalikoimiin kuului tuolloin muun muassa leninkejä, päiväpaitoja, housuja ja kaulaliinoja. Tampereen Silkkikutomolla oli tehtaan lisäksi yksi myymälä Tampereen Kauppakadun länsipäässä.

Tampereen Silkkikutomosta Tam Silk Oy:ksi

1960-luvun alussa Hämeenpuiston kiinteistö purettiin uusien kerrostalojen alta, ja sopiva paikka tehdaskiinteistölle löytyi Kangasalta. Tällöin myös nimi lyhennettiin Tam Silkiksi ja tuotanto painottui enemmän naisten alusvaatteisiin.

Tam Silk – rakkaudella tehty Suomessa

Tam Silk panostaa aina asiakkaiden toiveiden kuunteluun ja haluaa tarjota sellaisia tuotteita, jotka soveltuvat kotimaisiin oloihin; laadukkaista materiaaleista tehtyjä eettisesti valmistettuja alusasuja.

Kotimaisuusasteemme on kaikkien työvaiheiden osalta 100 prosenttia. Tehtaamme yhteydessä on oma neulomo, jossa pyöröneulekoneet valmistavat neulokset. Valmiit neulokset viimeistellään, leikataan, ommellaan ja tarkastetaan ennen pakkausta. Vuosittain tuotteitamme lähtee kuluttajille noin 200 000 kappaletta. Vannomme korkean laadun, puhtaiden materiaalien, vastuullisen toimintatavan ja osaavan henkilökunnan nimeen. Samaan tapaan kuin 98 vuotta sitten.

Tam Silk tänään

Tam Silk on yksityisessä omistuksessa toimiva yritys, joka työllistää noin 20 henkilöä Kangasalla. Yrityksen pääomistajat ovat Jari Tuovinen, Pekka Siivonen-Uotila ja Lasse Larvanko. Heidän kaikkien tavoitteena on palauttaa tekstiiliteollisuus takaisin Suomeen ja luoda kotimaisia työpaikkoja paikallisille ihmisille. Olemme myös ensimmäinen tekstiilialan yritys, jolle Suomessa on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa.

Kysy meiltä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tämän lomakkeen kautta.