Edith Hongenin mies Ossian Hongen perusti Kotiteollisuustrikootehtaan vuonna 1909 Tampereen Hämeenpuistoon (silloinen Läntinen Puistokatu). Vuonna 1920 Ossian Hongen osti Hämeenpuiston toiselta laidalta (Itäinen Puistokatu) kiinteistön, jonne tehdastoiminta siirtyi. Nimi säilyi vuoteen 1925, jolloin perustettiin Tampereen Silkkikutomo ja omistajaksi merkittiin Edith Hongen.

Naisten vaatteisiin erikoistuminen

Tampere oli yksi merkittävimmistä tekstiiliteollisuuskaupungeista Suomessa ja osaavaa työvoimaa oli hyvin saatavilla. Tampereella oli myös paljon naisia, johtuen tehdastoiminnasta ja siksi olikin kysyntää naistenvaatteille. Ensimmäinen mainos kertoikin syyskuussa 1926, että “Rohkenemme suositella valmisteitamme”. Tehtaan tuotevalikoimiin kuului mm leninkejä, päiväpaitoja, housuja ja kaulaliinoja. Tuolloin Tampereen Silkkikutomolla oli tehtaan lisäksi yksi myymälä Tampereen Kauppakadun länsipäässä.

Tampereen Silkkikutomosta Tam Silk Oy

1960-luvun alussa Hämeenpuiston kiinteistö purettiin uusien kerrostalojen alta ja sopiva paikka tehdaskiinteistölle löytyi Kangasalta. Tällöin myös nimi lyhennettiin Tam Silkiksi ja tuotanto painottui enemmän naisten alusvaatteisiin.

Tam Silk – Rakkaudella tehty Suomessa

Tam Silk panostaa aina asiakkaiden toiveiden kuunteluun ja haluaa tarjota sellaisia tuotteita, jotka soveltuvat kotimaisiin oloihin; laadukkaista materiaaleista tehtyjä eettisesti valmistettuja alusasuja.

Kotimaisuusasteemme on kaikkien työvaiheiden osalta 100%. Tehtaamme yhteydessä on oma neulomo, jossa kymmenkunta pyöröneulekonetta valmistaa neulokset. Valmiit neulokset viimeistellään, leikataan, ommellaan ja tarkastetaan ennen pakkausta. Vuosittain tuotteitamme lähtee kuluttajille n. 200 000 kpl.

Tam Silk vannoo korkean laadun, puhtaiden materiaalien, vastuullisen toimintatavan ja erittäin osaavan henkilökunnan nimeen. Samaan tapaan kuin silloin 95-vuotta sitten.

Tam Silk tänään

Tänään Tam Silk on yksityisessä omistuksessa toimiva yritys, joka työllistää noin 40 henkilöä Kangasalla. Yrityksen pääomistajat ovat Jari Tuovinen, Pekka Siivonen-Uotila ja Lasse Larvanko. Heidän kaikkien tavoitteena on palauttaa tekstiiliteollisuus takaisin Suomeen ja luoda kotimaisia työpaikkoja paikallisille ihmisille.

Kaikki tuotteet valmistetaan nykyisin 100 % Suomessa.