Kangasalan ajatuksia

Kangasalan ajatuksia

Tämä vuosi on ollut monella tapaa erikoinen. Isoissa ja pienissä jutuissa menee välillä kuin silkkiä vaan ja sitten välillä jämähtää outoon kohtaan kiinni. Jämähdys on jälkikäteen ajatellen usein lahja. Mutta kun olet jumissa ja tilanteen keskellä, harvoin sitä muistaa filosofoida. Sitä vaan on jumissa ja ähkii.

Meidän merinosilkkilankamme tulee Italiasta ja Saksasta. Sen jälkeen me neulomme sen pitkiksi neulosputkiksi, jotka sitten laskostetaan pinoihin ja lähetetään pesuun. Pesu pehmittää neuloksen, jolloin ompelun jälkeen tuote on valmiiksi oikean kokoinen ja tuntuinen, eikä muutu rajusti ensimmäisessä pesussa.  

Pesu ei ole ihan perus pesukoneessa pyöritys, kuten voit arvata. Määrät ovat isoja ja villan pesu on tarkkaa hommaa että ylellinen materiaali ei mene piloille. Ammattilaisethan tätä tekee tietysti, ammattikoneilla. Eikä se pesu, vaan se kuivaus. Näitä määriä ei pyykkinarulla kuivata. Se vaatii omat koneet ja asiat, ettei tule kittanaa ja kutistunutta. 

Vuosikaudet meidän villoja on pesty ja kuivattu Nivalassa, Kyösti Kallion synnyinkodin naapurissa. Sari ja Aapo tiimeineen ovat olleet luottopelaajamme. Hyvä, että meillä on heidät ollut, koska Suomessa on villan pesijöitä kovin vähän jäljellä. 

Kesällä saimme järkyttävän uutisen. Sarin ja Aapon pesula lopetti toimintansa! Meillä meni sormi suuhun ja ryhdyimme etsimään kissojen ja koirien kanssa uutta paikkaa pesulle. Onneksi meidän tuotannon Mervi tuntee tyyppejä, jotka tuntevat tyyppejä ja meillä olikin nopeasti kontakti lahden taakse etelään, Pärnun lähelle. Siellä on itseasiassa paremmat ja isommat tilat ja koneet ja kuivurit ja hommelit. Otimme yhteyttä ja homma lähti rullaamaan. 

Koska olen perinteinen ihminen kun on uusista tuttavuuksista kyse, niin tällä viikolla hyppäsimme Mervin kanssa laivaan ja ajoimme alas Pärnuun. Ostimme suklaata tuliaisiksi ja kävimme katsomassa tehdasta omin silmin. Vaikuttavaa! Näimme niin toimivan laitoksen, että taas voin nukkua yöni paremmin tietäessäni miten siellä hommia tehdään ja meidän villaa käsitellään. Priimaa tulossa!

Tämä hässäkkä ja pesulan vaihto osui tietysti siihen kauden alkuun, kun ilmat kylmenevät ja kerrastoista on puute. Meilläkin on parin viikon ajan ollut puutetta mustista tuotteista. Nyt voin lohdutukseksesi kertoa, että olen omin silmin nähnyt, että tulossa on. Meidän mustaa villaa pestään ja kuivataan tälläkin hetkellä, jotta pääsemme ompelemaan uusia täydennyksiä kauppaan. 

Pikku vinkki: Jos olet jotain etsinyt, eikä sitä juuri nyt ole löytynyt, niin nopein tapa saada täydennyksestä tieto on verkkokaupassa tuotteen kohdalla oleva ilmoitusvahti. Täppää se päälle ja saat automaattisesti postia, kun tuotetta on tullut taas myyntiin. 

Me teemme kaiken minkä osaamme Kangasalla. Nyt Nivala tavataan meilläpäin Pärnu. Mutta koska se on kilometreissä melkein sama matka, ja virolaiset veljeskansa, niin ei tilanne oleellisesti muutu. Teemme lähellä sinulle asioita, jotka ovat lämpimiä ja pehmeitä, lähellä ihoasi. Kuten aina. 

Hädässä ystävät auttavat. Se nähtiin taas. 

 

Terveisin,
Kati

Ps. Minähän jo eilen roikuin tietysti neuloksen reunassa kiinni tehtaalla. Vakavissani ehdotin, että otetaan vähän mukaan takaluukkuun, niin tulee nopeammin. Mervi ja virolaiset eivät antaneet. Ihan fiksua. Joten rekka seuraa perässä huomenna. 

Joskus se on hyvä, että intoilijaa rauhoitellaan. Mutta tahto tehdä paremmin on kyllä kova, usko se!

Lue seuraavaksi

Kuin karhut pesässään
Ystävyys on ihmeellinen juttu

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.