Häntää hellii käärme

Häntää hellii käärme

Niin se vaan on että, vaikka emme monikaan ole enää päiväkodissa, syksyn alku merkitsee myös flunssakauden alkua. Ei ole uimapuvut ehtineet kuivua puun oksalla, kun on jo syksy päällä, kurkku karhenee ja nenä alkaa valua. 

Merinosilkkikerrastosta on puhuttu kaiken ratkaisijana: se on viileä kuumalla ja lämmin viileällä. Siinä ylellisen ilmavassa neuloksessa oleva ilma on hyvä eristäjä eikä kylmä pääse iholle. Toisaalta merino nostaa myös kosteuden pois iholta, eikä kuumuuskaan niin vaivaa, kun iholla on kuiva olo. 

Tämä on loistava asia meille luonnossa ja kaupungissa liikkujille, arjen tallaajille. Itse olen käyttänyt nyt kerrastoa eri pituisilla lahkeilla ja hihoilla jo jokaisen vuoden kuukauden ajan. 

Sain viime viikolla viestin eräältä teistä sieltä ruudun takaa. Kiitos Virpi! Ajattelin jakaa siitä saamani ajatuksen tässä. 

Kuumessa elämä on ikävää ja kurjaa. On kylmä ja kuuma vuorotellen. Lakanat ovat peltiä ja kylmät tai heti kohta kuristavat ja märät. Pitää puljata ja vaihtaa vaatteita ja petivaatteita koko ajan. Eikä millään kipeänä jaksaisi.

Näet jo mihin olen matkalla. Merinosilkkikerrasto on tähänkin ratkaisu. Lämpötilan rajutkaan vaihtelut eivät haittaa kipuisan unta, kun lämpö ja viileys pysyy iholla oikeaan aikaan ja voi nukkua kuumeen pois. Kuuma juotava ja sen aiheuttama hikikin siirtyy pois iholta. 

Koputan puuta, vaikken olekaan taikauskoinen, sanoessani, että en ole tätä kerraston käyttötapaa vielä joutunut kokeilemaan. Mutta tieto ei jakamalla kulu ja siksi vinkiksi aiheesta sinullekin, jos flunssa sinut kiinni saa. 

“Kuumaa tujua teetä jossa vadelmahilloa”, opetti Aino-mummini minua. Ainakin siitä tulee parempi mieli, jos ei välttämättä lääkkeenä niin tehokas. Ja unta, paljon unta. Koska uni on paras lääke. Ja tällä vinkillä nukut paremmin!

Ja tietysti toivon, että tämä vinkki on turha ja saat olla koko syksyn terveenä kuin pukki. 


Terveitä päiviä toivotellen, 
Kati


Ps. Minä luulin pienenä, että laulu menee: ”Karhunpoika sairastaa, häntää hellii käärme.” Oliko sinulla koskaan tämä versio omana korvamatonasi?

Lue seuraavaksi

Kun kupla poksahtaa
Paljonko on riittävästi?

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.