Kerrastokausi on alkanut

Kerrastokausi on alkanut

Niin hujahti ohi syyspäivän tasaus, eikä voida enää välttyä syksyltä. Vaikka miten lupaavat iltauutisissa päivälle aurinkoa, niin kyllä se viileä ja kostea tunkee liki. Aamulla on ikkunoissa huurretta ja tuulessa on syksyinen pohjanuotti. Syksy on luonamme. 

Syksy tarkoittaa sitä, että tarvitaan jo kerrastoja välikerrokseksi sieniretkille, metsäsamoiluun, koirien ulkoilutukseen, futiskentän laidalle hurrajille. No, sehän on meille iloinen asia. Nyt jos koskaan näet Tam Silkin osaamisen ja laadun. 

Meilläpäin ei ole tapana tehdä asioista numeroa, mutta kymmenet ja kymmenet saamani palautteet ovat kertoneet selkeää tarinaa siitä, että kohta sata vuotta kehittelemämme kerrasto-osaaminen on kohdillaan. Osaamme mitat, osaamme muodot ja osaamme miettiä millaiset soveltuvat mihinkin. 

Ajattelin ottaa tanakan asennon, laittaa kädet rinnuksille ja sanoa ihan ääneen: me teemme kyllä maailman parhaat kerrastot näihin ilmoihin ja meille täällä asuville! 

Tiedämme miten pää on kiinni olkapäissä ja miten jalat ovat kiinni takamuksissa. Emme ole piirtäneet pitkiksiä ja paitoja paikallaan seisojille, vaan arjen sankareille, vastatuuleen pyrkijöille, lapsen viereen kyykistelijöille, haravoijille ja metsämiehille. Meitä on niin monenlaisia. Kokoja on aasta ööhön, ja jos joku koko puuttuu, niin teemme sen nopeasti! Koneemme neulovat ja ompelimon osaajat ompelevat koko ajan lisää – tarpeeksi, mutta ei liikaa. Paketteihin sujahtaa lisäksi kaulureista sitä perusmallia tai uutta putkikauluria, pipoja ja kaulaliinoja. Ei pääse kylmä liki. 

Materiaalimme, ylellinen merinosilkki, on se täydellinen kaveri näihin tuloillaan oleviin ilmoihin. Silkki varmistaa ettei mikään kutita. Merino pitää lämmön ja päästää iholta ikävän kosteuden pois kylmettämästä. Kun tuote on vain luonnonkuitua, se on tuulettamalla käyttövalmis. Hikisimmänkään rupeaman jälkeen ei tarvitse jännittää ottaa tuulitakkia pois odöörien pelossa. 

Julistan siis kerrastokauden alkaneeksi! Vaikka edessä tuntuu olevan pitkä ylämäki pitenevine pimeyksineen ja kohta raikaavine marketin joululauluineen, niin muista, että olemme täällä! Seisomme ihan tässä, lähelläsi, ojentamassa avuksesi parhaan kaverin ikänä, merinosilkkikerraston. Sen avustamana saat sinä ja minä vauhtia ja pääsemme tämän mäen yli että viuhahtaa! Kohta se onkin sitten kevät.

 

Lämpimin terveisin,
Kati

 

Lue seuraavaksi

Paljonko on riittävästi?
Tarkkanenäisen ihmiskoe

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.