Laamapaita 2.0

Laamapaita 2.0

Laamapaita taitaa olla ikäpolvikokemus. Ainakin minun ympärillä kaikki nuorisolaiset ovat ihan huuli pyöreänä: "Mikä laamapaita?" Me muorisolaiset tiedämme kyllä mistä on kyse. 

Wikipedian mukaan: "Laamapaita on harvakudoksinen puuvillainen aluspaita, jonka nimi perustuu Heinrich Lahmannin sukunimeen. Paita on ajoittain ollut muodissa myös puserona. Alkuperäiset Lahmannin alusvaatteet valmistettiin egyptiläisestä puuvillasta. Paidan alkuperäinen nimi oli Lahmann's Reform-Baumwollkleidung."

Meillä Tam Silkillä laamapaitoja on tehty niin pitkään kuin olemme olleet olemassa. Niillä on vankka käyttäjäkunta. Paitoja on pitkä- ja lyhythihaista, O- ja V-aukolla. Valikoimiin kuuluu paitojen lisäksi myös eripituisilla lahkeilla varustettuja housuja. Paitoja ja housuja on pitsikanttauksilla ja ilman. 

Materiaalina käytetään 100 % puuvillaa, joka on allergisten ja herkkäihoisten suosiossa pehmeytensä ansiosta. Puuvilla on hypoallergeenista, mikä siis tarkoittaa sen aiheuttavan vähemmän reaktioita käyttäjillä. 

Me neulomme täällä tehtaalla puuvillaneuloksen itse ja langat saamme eurooppalaisilta, sertifioiduilta tavarantoimittajilta. Mallit ovat klassisia, eikä niitä ole päivitetty pieneen aikaan. Olenkin alkanut miettiä, että olisiko niitä päivitettävä nykykuluttajien maun mukaiseksi. 

Omassa tuttavapiirissäni laamapaitaa käyttää useampikin henkilö talvikaudella. He vannovat laamapaidan nimeen aluspaitana silloin, kun käytössä on vaate, jota ei voi helposti pestä. Laamapaita sopii hyvin paksumman neuleen, leningin tai jakun alle. Laamapaita on myös hyvä tapa harventaa pesetyskertoja, kun käytössä on kemiallisen puhdistuksen vaativa vintage-vaate. 

Laamapaita on siis myös vastuullinen. Kun etsitään uudenlaisia ympäristöä ja planeettaamme säästäviä ja kestäviä tapoja pukeutumiseen, laamapaita on tutustumisen arvoinen tuote. Päällysvaatteet ja ympäristö kiittävät. 

Uskon, että aina tullaan tarvitsemaan aluspaitoja, ja näiden materiaalihan on ihan parasta. 

Mikäli kiinnostuit, niin nyt kannattaa ottaa suunta kohti meidän verkkokauppaa tai tehtaanmyymälää, sillä pistettiin koko laamavalikoima -30 % alennukseen loppuviikoksi. Tarjous on voimassa 1.–5.2.2023, eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.  

Psst. Me otetaan laamat suunnittelupöydälle tässä kevään aikana ja voidaan päivittää malleja toivomusten mukaan. Jos siis mieleistä mallia ei vielä valikoimasta löydy, niin laita minulle viestiä (kati.saari@tamsilk.fi). 

Terveisin, Kati

Lue seuraavaksi

Nouse takaisin ladulle, kun pyllähdät
Hiihtolomalle lomps

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.