Liikkujan salainen ase kylmässä

Liikkujan salainen ase kylmässä

Sanassa “villahousut” ei ole mitään kiinnostavaa, vaan ainakin keski-ikäisellä naisihmisellä siihen sanaan on latautunut paljon häpeää ja luokan kovisten tuhinaa. Villahousut eivät ole hottisten jalassa. Näin siis ainakin oli Töölön yhteiskoulussa kahdeksankymmentäluvulla. 

Onneksi pojasta polvi on parantunut. Nykyisin termi on vaihtunut, mutta tuote ja tarkoitus pysyy – välihousuista on moneksi. Kyseessä on siis se housujen mallinen vaate, jossa on vajaapituiset lahkeet. Lahkeet voivat olla mitä vaan pohjepituisesta minimittaan, mutta nyt puhun siitä polven yläpuolelle tulevasta mallista, jota joku kesällä kutsuu pyöräilyshortseiksi. Meillä tätä loistotuotetta kutsutaan lahjehousuiksi, jota valmistetaan merinosilkistä.

Tämä kultakimpale on liikkujalle lahja taivaasta. Jos täyspitkät housut ovat liikaa, niin lahjehousut tulevat apuun. Ne sopivat mainiosti myös yhdessä käytettäviksi. Kun on tosi kyseessä ja ulkona on ripset huurruttavan kylmä, ne pujotetaan pitkisten päälle tuplakerrokseksi. Talvella palelevaiset vannovat lahjehousujen nimeen ja varsinkin hiihtäjät käyttävät näitä paljon. 

Uusimman idean lahjehousujen käyttöön kuulin eräältä herrasmieheltä, joka ennen joulua pyyhälsi kauppaamme ja sanoi minulle topakasti (tein iltavuoron myyjänä sinä iltana): ”Yhdet moottoripyöräilijän välihousut kokoa L, kiitos. Musta.” Suuri hämmennykseni oli varmaan luettavissa kasvoiltani, sillä hän ymmärsi etten ollut kartalla. Tarkennettuaan vähän mitä oli hakemassa, ymmärsin hänen puhuvan lahjehousuista. Hän oli kuulemma käyttänyt jo yhdet puhki ja nyt oli seuraavia vailla. Ostipa myös naisten lahjehousut lahjaksi ajokaverilleen. Jossain siis ensi kesänä kurvailee moottoriteitä pariskunta lahjehousuissaan. Terveisiä täältä ja hyviä ajoretkiä!

Jos avoimesti asiaa miettii, niin keksii lahjehousujen käyttöpaikkoja koko ajan lisää. Kaiken liikkumisen on tarve olla mukavaa, ja merinosilkkihän ei tunnu koskaan kostealta, sillä materiaali nostaa kosteuden iholta pois. Se yhdistettynä lämmittäviin ominaisuuksiin ja mukavaan istuvuuteen poistaa mielikuvitukselta rajat.

Puhdas merinosilkki on kaikkea ihanaa, mutta yksi ominaisuus on hyvä pitää mielessä: luonnontuotteissamme ei ole kestävyyttä kasvattavaa muovia. Tämän takia lahjehousut eivät kestä hyvin kovaa hankausta. Talven pakkasilla niiden päälle voi pukea tuulta ja hankausta kestävän kerroksen. Näin kaikki voivat hyvin, mukavasti ja lämpimästi. 

#lahjehousufanclub :-D

Terveisin, Kati

Lue seuraavaksi

Tam Silkin energiansäästövinkit
Nouse takaisin ladulle, kun pyllähdät

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.