Meille tuli uusi kone

Meille tuli uusi kone

Meille tuli uusi kone!

Uuden tekeminen on välillä jännää. Juuri ennen päätöstä ja uuteen lähtemisestä on se vaikein hetki. Miksi se onkin niin, että yleensä hapsottavat ja ylitse kasvaneet hiukset ovat kampaajan aamuna juuri kivasti? Loppuun kuluneet farkut tuntuvat viimeisellä käyttökerrallaan korvaamattoman mukavilta? Myyty asunto onkin viimeisenä yönä ihanin paikka?

Meillä on täällä tehtaalla uutta edessä ja jännittää.

Meidän merinosilkkimmehän tehdään langasta lähtien täällä tehtaalla. Koneet, joilla lankaa neulotaan neulokseksi, ovat jo niin vanhoja, ettei edes varaosia ole saanut enää tällä vuosituhannella ostettua. Koneiden toimintakunto on vähän niin ja näin. Ne tarvitsevat erityisen paljon paijausta ja rakkautta Outilta, joka niitä käyttää, suostuakseen meille neulosta tekemään. 

On siis uuden aika. 

Minähän en ole insinööri, vaan kaupallisella koulutuksella varustettu. En ymmärrä miten autot toimivat. Ja uskon vakaasti, että tietokoneen sisällä on tonttuja, jotka hommat hoitavat. Minua ei suuremmin kiinnosta konepeltien alle kurkistelu, mutta niin vaan löysin itseni koneostoksilta. Tämä homma jaksaa yllättää.

Onneksi on osaavia apulaisia, joilta minäkin ymmärsin apua pyytää. Osoittautui näet nopeasti jo ensigooglauksella, että koneita oli tarjolla monenlaisia meidän tarpeisiin. Oli kokonaan automatisoituja ihmelaitteita, joista menee lanka sisään ja ulos tulee vaate valmiina. Oli valmiita paloja tekeviä, eri levyisiä neuloksia suoltavia, ja neuloksiakin on maailmassa vaikka ja mitä. 

Löysimme mutkien kautta meidän tarpeisiimme sopivan koneen. Se tuli meille etelämmästä, missä palmupuut on puita vain, mutta varmaan sopeutuu Pirkanmaalaiseen menoon hyvin. Siihen luotan. Tuolla neulomon puolella Outi on jo tutustumassa uuteen työkaveriinsa.

Meille, sinulle ja minulle, se tarkoittaa sitä, että saamme leveämpää neulosta, uusia vaatekappaleita ja enemmän mahdollisuuksia syksyyn. Olemme suunnittelija-Annin kanssa jo miettineetkin kaikenlaista neulemekosta tunikoihin. Kun materiaali on leveämpää, niin voimme tehdä kaikkia kokoja ilman erityisiä saumoja. Haluan, että mallimme sopivat kaikille – myös meille vähän leveämmällekin ihmisille. 

 

Jännää!

Terveisin,
Kati

Lue seuraavaksi

Käsityöläiset
Sopivuus

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.