Mekkojen kesä

Mekkojen kesä

Lämmin tuli tupsahtaen, ja tuntuu kuin yhdessä päivässä olisi tultu kesään. Luonnon vihreys räjähti silmille Käärijän värein kuin osaltaan kannustaakseen poikaamme Liverpoolissa.

Minun komerostani rävähtivät esille mekot!

Kesä on minun elämässäni mekkojen aikaa. Pitkiä ja pätkiä, liehuvia ja tyköistuvia. Mekko on helppo vaate – olen kerralla kokonaisessa asussa. Mekko on viileä kuumalla. Mekko on anteeksiantava, kun loman lopussa on massakausi vedetty onnistuneesti läpi. Pienelläkin tuunauksella voi sama mekko käydä torilta kesäjuhliin.

Mekko on onnistunut vaate kaikille. Meille, joilla reidet ovat toisistaan pitävää lajia, tuo mekon käyttöön onnellisen huokauksen kuitenkin salaisuus mekon alla – lahkeelliset housut.

Mekon alla housut ovat pakolliset, koska vähänkään hikoava ja hankautuva reisien sisäpinnan iho hermostuu nopeasti. Kamalinta on, kun on hetken istunut ja nousee ylös, niin (pahimmillaan muovinen) terassituoli on hautonut paikat hikisiksi. Ei voi jäädä seisomaan, eikä ryhtyä leyhytellen hikeä kuivaamaan. Housut poistavat tämän kamalan tilanteen.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Minä en edes tiedä, mikä on oikea ja virallinen. Malleja ja ratkaisuja reisien hiertämisen ja hikoamisen ongelmaan on kymmeniä. Joku leikkaa sukkahousuista sopivat, joku käyttää pyöräilyhousuja. Kalliit alusvaatemerkit tekevät omia mallejaan. Shortsitkin ajavat asian.

Tällä hetkellä meidänkin valikoimissa on useita ratkaisuja tähän pulmaan. On bambua, puhdasta puuvillaa ja puuvilla-elastaania, pituuksia caprista polven alapuolelta lahjehousuun reiden puoliväliin. Kokoja pienestä suureen. Lahkeita leveitä ja kapeita. Kannattaa tutustua, sillä usko minua: niiden avulla on kesäsi pelastettu.

Ota siis mekko kaapista ja kirmaa kesään, ystäväni. Ja muista housut mukaan, niin kirmaus on nautinto.

Terveisin
Kati

Lue seuraavaksi

Laama on pop
Juhlitaan

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.