Merinosilkki on lahja mökkeilijälle

Merinosilkki on lahja mökkeilijälle

Vaikka takatalvi ryntäsikin vielä luoksemme, on sen selän takana tulossa kevät jo pitkin askelin. Moni meistä mökinomistajista jo asettelee askeliaan pääsiäisen pitkien pyhien varalle, että pääsee avaamaan mökin talven jälkeen ja aloittamaan kesän valmistelut. 

Talvityhjään mökkiin astuminen on vähän kuin menisi hylättyyn huvipuistoon. Edellisen kesän lämpö, nauru ja ilo ovat kaikuina muistoissa vaikka silmät näkevät kostean ja ehkä vähän tunkkaisenkin rakennuksen sisukset. Toisaalta kuulemme jo tulevan kesän iloisen kutsun. Siispä työkalut käteen ja hommiin. 

Pari asiaa kevätsiivouksessa on ainakin mukana: hedelmäpuiden vesiversot on viimeistään nyt leikattava ennen kuin puu alkaa heräilemään. Havut taas on peitettävä, jotta keväinen aurinko ei polta niitä poroksi ennen juurien sulamista. Hyvät valmistelut tässä vaiheessa varmistavat kesän kukoistuksen. 

Haravointi on aina kiitollista hommaa, koska näkee kättensä työt. Samalla löytää lehtien alta pieniä kasvien piippoja, kun tulppaanit, narsissit ja muut ensimmäiset kevään kukat kurkistavat maasta. "Tervetuloa!" tekee mieli huudahtaa. Kevät on hieman hullua aikaa, ja keski-ikäinen naisihminen SAA puhua kasveille, eikö saakin?

Mökkihommia tehdessä tulee lämmin, mutta nopeasti tauolla tuleekin sitten todella kylmä. Merinosilkkinen kerrasto on kokemukseni mukaan tässä lahja – se nostaa kosteuden iholta, ei tunnu märältä, lämmittää ja on suuri apu. Merinosilkissä on hyvä olla, ja voit tehdä työt kunnolla loppuun kerralla. Sitten voikin sytyttää takan tai kynttilät ja käpertyä mökkiin fiilistelemään sekä odottamaan kevään tuloa. 

Lämpimin terveisin
Kati

Lue seuraavaksi

Neulominen, kutominen, mitä näitä kädentaitoja nyt on
Kevätpuutarhahommia

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.