Merinovilla vai merinovillasilkki

Merinovilla vai merinovillasilkki

Taisin jo kertoakin, että Kangasalan tehtaalla on keväästä saakka opeteltu uutta. On hankittu 100% merinolankaa ja valmistettu siitä neulosta ja neuloksesta kerrastoja. Lanseeraus on lähempänä kuin arvaatkaan.

Voit kysyä miksi tällainen hanke ja mitä niissä uusissa on sitten eroa vanhoihin?

Merinosilkki on kevyt ja pehmeä materiaali, jossa on kaikki merinon parhaat puolet – se lämmittää, nostaa kosteuden pois iholta, on luonnonkuitu. Lisäksi siinä on myös silkin parhaat puolet – se on pehmeä ja ylellinen. Olemme tehneet vuosia kerrastomme tästä materiaalista, ehkä olet niitä kokeillutkin? Kutittamattomia, mukavia kerrastoja ja asusteita.

Kun merino tehdään itsekseen langaksi, niin ero on pieni mutta tärkeä. Varsinkin, jos olet kovasti liikkuvaa sorttia. Merino kestää paremmin hankausta. Kun kainaloissa ja jalkovälissä iskee tulta ja tappuraa, niin merino on sinun valintasi.

Meidän uudet merinokerrastot suunniteltiin liikkuja mielessämme. Testasimme niitä luonnossaliikkujilla pitkin talvea ja saimme neuvoja selkäosan pidennyksiin ja hihojen resoreihin.

Suurin heti nähtävä ero on saumat. Uuden merinokerraston saumat ovat nopeisiin käänteisiin ja rivakkaan menoon. Ammattitermejä en väitä tuntevani, mutta ne tekevät housuista ja paidoista napakampia, ihonmyötäisempiä ja aktiiviselle eläjälle sopivampia. Olen joskus kuullut aurinkolaseista sanottavan ’nopeet lasit’ – no nyt meillä on ’nopeet saumat’!

Äidiltäkään ei kysytä kuka lapsistasi on rakkain, enkä minäkään suostu näiden kesken eroa tekemään. Merinosilkki on parasta, kun haluat mukavan. Merino on parasta, jos haluat nopean.

Kummassakin mitoitus on meille kaikille sopiva: kokoja ässästä niin moneen äksään, että kukaan ei jää ulkopuolelle.

Kumpikin on kosteutta iholta nostava, viileä ja lämmin, kuten luonnonkuitu aina on. Ei tarvitse pestä, tuuletus riittää, koska kummassakaan ei ole muovia aiheuttamassa hajuhaittoja.

Kummatkin on neulonut langasta neulokseksi meidän Outi, jonka jälkeen leikannut ja ommellut joku osaavista leideistämme ompelimossa. Kumpikin lähivaatetta parhaimmillaan. Täällä Kangasalla sinulle valmistettu. 

Lanseerauksen aika on tullut ihan kohta.

Jännittää samalla tavalla kuin tärkeän ihmisen syntymäpäivän aamuna ennen kuin olen antanut lahjani… Mitä tykkäät meidän uudesta materiaalista, miten se sinulle sopii elämääsi?

Postia vaan tulemaan, kun olet kokeillut. Olen täällä yhtenä korvana: kati.saari@tamsilk.fi. Ruusut välitän edelleen tekijöille, risut otan oppina.

Kuullaan pian,
Kati

Lue seuraavaksi

Armollisuus ja vyötärö
Merinovillan syleilyssä elokuun yössä

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.