Mitä sillä on väliä?

Mitä sillä on väliä?

Tänä päivänä on vaikeampi ja vaikeampi toimia kuluttajana oikein. Tuntuu, että jokainen ostopäätös on kannanotto johonkin suurempaan. Kun käsi ojentuu valitsemaan jotain valkoista kahviin, on valittava maito tai joku muu; on ymmärrettävä miten maito tuotetaan, miten eläimet voivat, miten kuljetus hoidettu, miten kaura kasvatetaan, mistä mantelimaidon mantelit on kuljetettu. Ei ole enää ’otan vaan tuosta tuon’. Elämässä pitäisi tehdä koko ajan tiedostavia valintoja, ja tuntuu että tämä menee vaan hullummaksi. 

Miksi näillä asioilla on väliä? Vai onko niillä? Miksei vaan osteta mitä mieleen tulee ja sillä siisti? 

Viimeiset vuodet ovat tuoneet isot asiat arkeemme. Yksi iso laiva poikittain Suezin kanaalissa (muistatko senkin sotkun?) tai sota yhtä lähellä Helsinkiä kuin Ivalo. Yhtäkkiä katsot arkeasi uudella tavalla. 

Lähellä tehty tuote on monella tavalla yhteistä hyvää rakentava. Meidän ompelijamme ovat Pirkanmaan parhaimmistoa alallaan. He saavat työstään elantonsa ja voivat edelleen pitää talouttamme pyörimässä ostamalla ruokansa ja maksamalla laskunsa. Me maksamme sellaista palkkaa, että sillä tulee toimeen, ihan kaikkien säännösten ja taulukoiden mukaisesti. Me yrityksenä toimimme kuten yrityksen tulee yhteiskunnassa toimia, maksamme veromme ja hoidamme velvollisuutemme.

Meille on tärkeää olla hyvä yhteiskunnan jäsen. Suomessa on hyvä elää. Suomessa asuvalle siinä, että kaikki vaatteemme ommellaan Kangasalla, voi olla arvo. Näin uskomme ja näin toivomme. Ja näin näyttää olevankin, koska meillä on esimerkiksi teitä uutiskirjeidemme lukijoita iso joukko. 

Yhdessä tätä tehdään, meille kaikille parempaa tätä päivää ja huomista.
Kiitos, että olet siellä lukemassa!

Terveisin
Kati

Lue seuraavaksi

Planetaarinen vaatekaappi, mitä?
"MITEN NE KASVAAKIN NOIN PITKIKSI?" Miettii täti-ihminen

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.