Siivouspäivä

Siivouspäivä

Otin kesävaatteet varastosta esille. Oli aika vaihtaa villapaidat kesäshortseihin kaapissa. Oli pidettävä siivouspäivä komerossa. Tuntuu, että viime syksystä on pitkä aika. Toisaalta se oli eilen, kun pakkasin nämä kausivaatteet pois ja otin villapaidat laatikosta. Aika menee hassusti aaltoina päässä. Onkohan se ikä vai onkohan se kaikilla sama?

Vaatekaappini sisällöstä on suurin osa koko ajan käytettävää tavaraa. Otin kuitenkin kaikki pihalle ja tarkastelin niitä jokaista vuoron perään. Entiset mustat (nyt haalistuneet ja kuluneet) farkut ovat ehkä talven pimeinä kuukausina vielä käyttökelpoisia, mutta tässä kevään kirkkaassa valossa aika järkyttävät. Sininen tuntuu muutenkin raikkaammalta keväällä.

Villapaidoista pidän jonkun kesälläkin kaapissa – aina on viileitä iltoja ja sadepäiviä. Merinosilkkikerrastosta säilyy kaapissa lyhythihaiset ja -lahkeiset. Merinosilkkicapreistani en luovu. Niiden apu on mökkiyöpymisissä ja reissuilla korvaamaton: eivät rypisty, lämmittävät ja viilentävät.

Viime vuodelta t-paidoista osa jatkoi suoraan kierrätykseen. Syksyllä vielä virkeät paidat näyttivät nuupahtaneen talven aikana. Muistot haalistuneet ja nyt jäljellä vain vaate, josta voi tulla kierrättämällä jollekin aarre.

Ihana “uusi” kohtaaminen kesämekon kanssa. Olin sen ihan unohtanut, ja pelkkä mekon näkeminen toi mieleen sen ilon, mitä siinä on koettu ja naurut, jotka siinä on naurettu. Tervetuloa, tehdään tästäkin kesästä kuplivan hauska!

Järjestellessäni eri pinkkoja huomaan, kuinka tarpeellista tällainen tarkastelu on. Siinä huomaa, miten elämä vie eteenpäin, miten jotkut asiat jäävät taa ja miten jotkut muistot virkistävät pitkänkin ajan päästä. Vaatteet kantavat muistoja, tunnetta ja toivoa. Suosittelen ottamaan sen tunnin aikaa ja siivoamaan kaappisi kesäkuntoon.

Ja sitten olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen ilon ja naurun, jota kesä tuo.

Terveisin
Kati

Lue seuraavaksi

Juhlitaan
Planetaarinen vaatekaappi, mitä?

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.