Tekijät vaatteen takaa

Tekijät vaatteen takaa

Tässä blogikirjoituksessa pääset kurkistamaan tuotteen eri vaiheisiin langasta neulokseksi, ja valmiiksi vaatteeksi. Esittelemme tekijät vaatteen takaa.


1. Langasta neulokseksi

”Olen Antti, 63 v., työskentelen laitosmiehenä / monitomihenkilönä. Pidän huolta koneista ja käytän mm. neuloskoneita. Saatat törmätä minuun myös Postissa, jonne kuljettelen asiakkaiden paketteja päivittäin. Töissä Tam-Silkissä olen ollut jo 48 vuotta ja minua kutsutaankin työmaalla Mr. Tam-Silksi. Suosikkituotteeni valikoimastamme ovat merinovillasilkkituotteet, koska ne ovat niin lämpimiä ja joustavia. Minulla on käytössä sekä housua, että paitaa. Vapaa-ajallani olen lenkkeillyt säännöllisesti jo 35 vuotta.”

Kun lanka saapuu Tam-Silkille se päätyy ensimmäisenä Antin hellään huomaan. Antti on yksi, jonka hyppysissä neuloskoneet tottelevat. Pitkän työuran myötä hän tuntee koneet kuin omat taskunsa, ehkä jopa paremminkin! Langoista kudotaan pyöröneulosta, jonka jälkeen neulos lähtee pesuun ja värjäykseen. Tuotannon aikaisen pesun myötä merinovillasilkkituotteet pitävät mittansa, eivätkä kutistu ensimmäisissä pesuissa.

2. Neuloksesta leikatuiksi paloiksi

Olen Aivi, 61 v., työskentelen leikkaajana. Töissä Tam-Silkissä olen ollut 7 vuotta. Minun suosikkituotteeni valikoimastamme ovat merinovillasilkkiset pitkikset ja paidat niiden käytännöllisyyden vuoksi. Vapaa-ajalla pyöräilen, kävelen ja teen käsitöitä.
Kun neulos tulee leikkaajien pöydälle, siitä leikataan tarvittavan kokoisia ja mallisia paloja ompelua varten. Leikkaajan työvälineistössä onkin monta mielenkiintoista työkalua; todella pitkä pöytä, kaavamallit ja sormia suojaavat viiltohanskat.

 

 

Olen Nina, 37 v., myös minä työskentelen leikkaajana. Töissä Tam-Silkissä olen ollut 6 vuotta. Minun suosikkituotteeni valikoimastamme ovat kaikki bambutuotteet, koska ne ovat niin ihanan pehmeitä. Vapaa-ajalla harrastan kaikenlaisia käsitöitä, salillakäyntiä ja patikointia.

 

Tiesitkö, että leikkaajilla voi parhaimmillaan olla päällekkäin 60 kerrosta neulosta leikattavana!

 

3. Leikatuista paloista vaatteeksi

Olen Tarja, 60+., työskentelen ompelimossa useammalla eri koneella. Töissä Tam-Silkissä olen ollut 7 vuotta. Minun suosikkituotteeni valikoimastamme on bambubokserit pitsillä, ne ovat todella mukavat päällä. Vapaa-ajalla harrastan metsäkävelyitä.

Ompelimossa työskentelee eri työvaiheissa parisenkymmentä henkilöä. Yksi ompelija tekee tiettyä kohtaa tuotteesta ja kun hän on vaiheensa viimeistellyt, siirtyy tuote seuraavalle työpisteelle.

Olen Tuuli, 50+ v., työskentelen tarkastajana / palttaajana. Töissä Tam-Silkissä olen ollut 8 vuotta. Minun suosikkituotteitani valikoimastamme ovat kaikki merinovillasilkit ja bambucaprit, koska materiaalit ovat niin mukavia. Harrastan käsitöitä ja puutarhanhoitoa. Erityisen lähellä sydäntäni ovat koirat ja muut eläimet; meillä on tällä hetkellä kaksi koiraa, kilpikonna, kanoja ja akvaario.

Palttaaminen on muuten helmojen ja käänteiden ompelemista. Seuraavassa henkilöesittelyssämme enemmän tarkastajan roolista.

4. Tarkastukseen ja viikkaukseen

Olen Johanna, 60 v., työskentelen tarkastajana. Töissä Tam-Silkissä olen ollut jo 40 vuotta. Minun suosikkituotteitani valikoimastamme ovat bambupitkikset ja perinteinen laamapaita, koska materiaalit ovat niin ihanat. Vapaa-ajalla harrastan lenkkeilyä.

Tarkastajien paras työkalu on työpisteen valo ja harjaantunut silmä. Heillä on myös napakat rutiinit hyvinkin erilaisten tuotteiden viikkaamiseen. Tarkastajien kautta menevät kaikki myymälämme ja verkkokauppamme tuotteet. Jos niin käy, että tuotteeseen on tullut vika valmistusprosessin aikana, virheellinen kohta merkitään tarralla. Jos virhe on pieni, päätyy tuote myyntiin kakkoslaatuisena.

 

Olen Raili, 60+ v., työskentelen viikkauksessa ja tarkastajana, eli valmiit tuotteet kulkevat käsieni läpi ennen varastoa ja myymälää. Töissä Tam-Silkissä olen ollut 7 vuotta. Minun suosikkituotteitani valikoimastamme ovat bambu- ja villasilkkipitkikset – tai oikeastaan ihan kaikki, myös paidat ja caprit. Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa; jumppaan, käyn kuntosalilla ja pyöräilen. Nautin myös puutarhanhoidosta.

 

5. Varastosta verkkokauppaan ja myymälään

Viikatut, tarkastetut ja pussitetut tuotteet päätyvät varastollemme, josta ne keräillään tulevien tilausten mukaan. Varastolla tuotteita keräilee Jennin lisäksi myös asiakaspalvelustamme tuttuja kasvoja. Peruspäivänä lähtee noin 150 kpl paketteja. Tilausjärjestelmämme on sähköinen, mutta keräily ja pussitus tehdään käsin.

 

Olen Hanna, 60- v. ja työskentelen pääosin tehtaanmyymälässä. Olet saattanut jutella kanssani myymälässä, puhelimessa tai saada minulta sähköpostia. Töissä Tam-Silkissä olen ollut reilu vuoden. Minulla on pitkä kokemus yrittäjyydestä ja asiakaspalvelusta. Suosikkituotteitani valikoimastamme ovat pitsilliset merinovillasilkit ja bambuviskoosit. Vapaa-ajalla mm. ratsastan, ulkoilen koirien kanssa ja käyn salilla.

Asiakaspalvelussa sekä myymälän, että verkkokaupan puolella, on useampi myyntityön ammattilainen. He vuorottelevat eri tehtävissä – ja osa tekee keräilyä myös varaston puolella.

Lue seuraavaksi

tamsilk_eettinen_vaatevalmistus
Tam Silkin energiansäästövinkit

6 kommenttia

Kuhlman Raini-Sisko

Kuhlman Raini-Sisko

Kiitos esittelystänne❤️Oli mukava tutustua! Pidän kaikista tuotteistanne joita olen ostanut👍🙋‍♀️Ihana kun on kotimaisia❤️Kaikkea hyvää teille kaikille🍀

Jukka

Jukka

Kiitos mielenkiintoisesta artikkelista ja on tärkeää, että Suomessa tehdään vaatteita ja on vaateteollisuutta. Lisäksi suomalaisten tuotteiden korkealaatu on hieno asia!

Raija Matikainen

Raija Matikainen

Olisin kiinnostunut merinosilkkisistä. Villalle allergisenä kyselen, sopisiko merinosilkkinen minulle?

Varpu

Varpu

Mistä tuotteita voi ostaa?

Laura

Laura

Kiitokset mielenkiintoisesta jutusta!
Kannatan suomalaista työtä 👍

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.