Voiko täydellistä tehdä paremmaksi?

Voiko täydellistä tehdä paremmaksi?

Jos kohta sata vuotta on jotain tehty ja kiitosta kuultu jo useiden sukupolvien ajan, niin mitä sitä parantamaan? Eikö jatketa kuten ennen?

No niinhän sitä moni tekisi, mutta emme me. Olemme sen verran hulluja, että ajattelimme kuulla kuluttajien mielipiteitä ja miettiä asiaa vieläkin paremmaksi. Puhun tietysti meidän valikoimamme kruununjalokivestä, merinosilkkikerrastostamme. 

Kun viime syksynä sain aloittaa Tam Silkillä hommissa minulle kerrottiin, että kerrasto on pidetty ja paljon myyty tuote. Kuitenkin heti seuraavassa lauseessa kuulin pitkän listan palautetta, jonka jo "tiesimme" käyttäjiltä tulleiden viestien perusteella. Housut eivät istu. Paidan kaula-aukko on tuulessa ja kylmässä joidenkin mielestä ihan liian laaja. Materiaalista oltiin eri mieltä, hyvää vai ei. Merinosilkin lämmöstä tykättiin, mutta sen pehmeydestä ei, koska tositoimissa sen hankauksen kestävyys ei ole paras mahdollinen. Oli hihoja ja selkäosan pituutta, saumojen rakennetta ja vaikka mitä. Maailmaan mahtuu mielipiteitä, käyttötapoja ja -tarkoituksia. 

Ihan ensin korjasimme housut. Niistä kaikki olivat yhtä mieltä. Kaava oli tehty niin, että ihmisen etu ja takapuoli ovat muka samanlaiset. No, ihan jos peilistä itseään katsoo, niin voi tällainen ei-niin-hyvin-ompelua-osaavakin nähdä, että eihän se näin ole luonnossa. Muutimme housun haarakoukkua (kyllä, se ON sana!) siten, että takapuolelle mahtuu takapuoli ja etupuoli on etupuolelle sopiva.

Muista muutoksista saimmekin aikaan melkein suukopua kokouksissamme. Niin oli monta mielipidettä. Päätimme laittaa riidan halki ja kysyä käyttäjiltä. Niinpä lähetimme monta kymmentä kerrastoa erilaisille ja eri muotoisille ihmisille, eri puolille Suomea, erilaisiin käyttötarkoituksiin. Keräsimme kommentit, istuimme alas ja pureskelimme pari lyijykynän päätä tohjoksi. Piirtelimme ja katselimme malleja pää kallellaan. Teimme testiversiot. Taas postiin, taas palaute. Tätä jatkui kevään ajan. 

Juhannuksen korvalla olimme yhtä mieltä. Muutoksien määrä oli rajautunut niihin kaikkein tärkeimpiin: kaula-aukko, paidan selän pituus, lahkeiden suut, materiaali. Tehdään ensin nämä. Tuumasta toimeen.

Tutun Klassikon rinnalle syntyi kolme uutta: Timmi, Perus ja Metsä, kerrastoja jokainen. Miten tässä sitten sinä löydät eksymättä sopivan?

Kysy ensin: Pehmeä ja ylellinen vai kestävämpi?
Vastaus: Ensimmäinen on merinosilkki ja jälkimmäinen 100% merinovillakerrasto. 

Sitten kysyt: Arjen askareisiin vai tiettyyn tarkoitukseen?
Vastaus: Askareet ja liikkuminen arjessa joko Klassikko merinosilkistä tai Perus merinovillasta. Ajaa asiansa, pitää lämpimänä ja ihon kuivana.

Kysyt: Entäs ne kaksi muuta?
Vastaus: Timmi on pehmeyttä kaipaavalle, mutta vähän napakampaa etsivälle. Kuminauha enemmän leggingsin tyylinen leveä, lahkeensuut napakammat. Kaula-aukko pienempi, jotta ei tuiskussa rintalasta saa kylmää.
Metsä on liikkujalle, joka kaipaa erikoisherkut peukalonreikineen ja tuplapaikkoineen.

Ja hups, olet maalissa. Oikea löytyi. 

Lopputulos on nyt teille tarjolla. Kaikille kaikkia malleja koko meidän standardikokovalikoimassa koosta S kokoon 3XL. Kaikkia on miehekkäämmille ja naisellisille kehonmuodoille. Kaikki ovat luonnonkuitua. Kaikki neulottu langasta lähtien meillä Kangasalla. Kaikki ovat lähivaatteita – Sinulle, meiltä. 

Nyt jäämme kuulemaan miten kävi, onko täydellistä parannettu Kiitos jo nyt kommenteistasi!

Terveisin,
Kati

Lue seuraavaksi

Tarkkanenäisen ihmiskoe
Miten tunnistaa hedelmällisimmät oksat?

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.